Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ПО СЛІДАМ ПРЯМОГО ЕФІРУ – МІСЬКИЙ ГОЛОВА НА ВАЖЛИВІ ЗАПИТАННЯ 26 ЧЕРВНЯ
AA

ПО СЛІДАМ ПРЯМОГО ЕФІРУ – МІСЬКИЙ ГОЛОВА НА ВАЖЛИВІ ЗАПИТАННЯ 26 ЧЕРВНЯ

       Чому так неохайно встановлені датчики руху в під’їздах  (Шевченка, 10)?

Неохайність буде прибрана, а ось користь від цього є без сумніву, обладнано 26 будинків!

Це енергетична ефективність, вона буде стримувати зростання тарифу. Так робимо і будемо робити надалі. Мова йдеться про те, що коли в під’їзді нікого нема, то світло не горить, а тільки заходиш, воно включається.

 

      Як приватизувати кімнату в гуртожитку, працюю на АЕС?

Зверніться за ордером відділу на АЕС і подавайте у виконком всі потрібні документи, телефон для довідок – 5-62-86.

 

       А Ви знаєте, що знову є  плани проти Вас? Квасневский як тільки не намагається все очорнити Ваше і обілити своє та ще і викликає Вас на дискусію. Що скажете?

Знаю. Це ніщо інше, як спроби бувших у владі міста вернути собі керівні посади і можливості. Приведу приклад – ЦНАП. Їх кошторис 2014 року був 1,3 мільйона гривні на цей об’єкт, ми його зробили за 0,6 млн. грн., тобто в 2 рази дешевше. Це що? Думаю і коментувати не треба. І ще приклад. Борги перед АЕС. Це бездіяльність Квасневского до 2014 року, коли він вимушено пішов з посади міського голови. Ось його передвиборна обіцянка, Програма з 2012 року – відновити будинковий облік води і тепла, а ось акт, що в той час ним нічого не робилось, як по цій програмі в ліквідації причин боргів по комунальним послугам, так і по вимогам Уряду України до цієї сфери послуг.

Квасневский пише на одному з сайтів – «не рассчитываться с АЭС это преступно». Я  отвечу. АЭС в 2015 – 2016 гг. серийно арестовывала расчетный счет ТВКГ, а потом судом в декабре 2016-го его окончательно закрыла, навязав предприятию дополнительных штрафов на сумму 17 млн. грн. КП ТВКГ не мог и сейчас не может рассчитываться, таков  Закон «Про банкрутство», Существующее решение суда, может отменить только суд и только по заявлению АЕС, а они этого не делают. Так что здесь смесь цинизма і популизма на фоне полной безграмотности. Ведь так просто все сваливать на кого то.  

А його пропозиція відкрити дискусію в прямому ефірі, то нехай Він спочатку пояснить правоохоронним органам, як незаконно дав письмову згоду на розкрадання гуртожитку №6, де з його дозволу в обхід рішення міської ради вкрали справні мережі цього будинку (два водопроводи, теплову, каналізаційну, електричну і освітлювальну та слабо точну мережі). А бюджет міста поніс біля 3 мільйонів збитку. А ще нехай пояснить, куди від його «розпорядження» дівся метал демонтованих мереж, вже як брухт на 200 – 300 тис. грн., дасть інші пояснення щодо розкрадання інших об’єктів громади за час його знаходження на посаді міського голови, це і буде тема для дискусій. Всі матеріали його чекають в правоохоронних органах ще з травня 2016 року.  

 

    В.К. Прокомментируйте пожалуйста Ваше открытое обращение к жителям города и есть ли Вам угрозы?

Це Продовження теми на попереднє запитання. Дійсно погрожують і не тільки мені.

Нещодавно упереджена спроба замаху на життя одного з наших посадовців, відповідна робота проводиться належними органами. На любі спроби втягнути мене в якісь, не властиві цій посаді, спори чи розмови не реагуватиму, принаймні діями. Це забирає час і шкодить роботі та може бути використано для різних провокацій.

Окремо мене попередили, що може бути і монтаж і різні провокації. А ще періодично проти мене, з мотиву особистої неприязні, одна особа безпідставно налаштовує окремих бійців АТО. І це при тому, що я був ініціатором нового містечка для них. Наразі, як і раніше, і архітектор, і земельне управління, і КП СКГ і інші органи ради все роблять по вирішенню їх питань. Рано чи пізно стане відомо чому так провокативно діють  замовники різного бруду, наклепів і спотворень подій. Мене дивує чому  існувала надумана корупція до депутата Захарової, правда не довго і суд її не підтвердив, а стосовно бувшого начальника управління соцзахисту Гехад Е.Е. вже три місяці суд ніяк не прийме рішення, хоча там і КРУ матеріали в обласне СБУ на 2 мільйони незаконних витрат передало. Багато дивних речей відбувається та час все розставить по місцям.

А в частині мене, то я добре знаю кому перейшов дорогу і не жалкую.  

 

      Скажите подробнее о программе – «Тренер двора»

Это нужный проект, и он уже работает, и только будет набирать и объемов и глубины реализации его замысла. Характерно, что в поддержку этого проекта включился один из депутатов горсовета – Э. Григорян, есть и другие программы, и проекты, где не помешает депутатское  плече.

 

     Будет ли такое повышение на тариф тепла, как говорит товарищ Вовк в НКРЕ КП?

Все будет зависеть от того как быстро и как надежно мы отстоим наше КП ТВКГ. Идет не простой процесс по процедуре местного самоуправления.

Ситуація в тарифних правилах швидко змінюється від держави і ця тема буде більш детально доведена в черговій соціальній пам’ятці.

 

      Все чаще слышим о корпоратизации на АЭС, а Вы что знаете?

Знаю не много, но такие реформы должны делать публично, заблаговременно согласовав социальную часть с органами местного самоуправления. Ведь не секрет, что будут сокращения персонала, а о компенсационных планах инициатора этой реформы горсовет ничего не знает. Это не правильно и это плохо, что город не информируют о таких знаковых изменениях в работе АЭС.

 

      Скажіть Ваше ставлення до відходів у Львові, Ви за Садового?

Ні. Львів має мільярди у своєму бюджеті. І лозунг Садового – «Візьми і зроби», це як про ту яхту, як назвете, так вона і попливе, ось Львів і «поплив», це раз. Наприклад Відень. В центрі міста є завод, який дає раду відходам, я там був особисто і бачив як все місто  сортує відходи тому і переробляються вони в його межах, а Львів чим гірший?, це два. Доречи, у нас в місті ми реалізуємо проект не гірше ніж в Європі, це не просто, але ми це робимо і перші результати дають нам оптимізм.

Є традиційні помилки відомих політиків і навіть професіоналів, вони кажуть – сортувальна лінія, а потім переробний завод. В Рівному побудували сміттєспалювальний завод, стрічку перерізав інвестор з Німеччини і Міністр, а через місяць завод зупинили і як вони самі кажуть на довго. Причина давно відома. Потрібно по 500 гривні додатково знаходити кожній сім’ї на кожен місяць аби вони на той завод змогли платити тариф утилізації. А у людей таких грошей нема.

Про Садового. Вже навіть священиків призвали на його захист. А я ще раз наголошу, не політики повинні бути на посадах в містах і серед депутатів, а фахові люди!! Принаймні на 10 – 15 років.

 

        Що таке банкрутство на прикладі КП ТВКГ?

Це стан підприємства, коли воно не має права нічого оплачувати зі свого розрахункового рахунку та не має права розпоряджуватись своїм майном.

 

       Чому «Енергоатом» (АЕС) пішли на банкрутство КП ТВКГ?

Або вони щось приховують, для чого це робилось, або це від незнання наслідків не на їх користь і не на користь всьому місту.  А скоріше, це бажання в такий відвертий спосіб забрати цей об’єкт у власність «Енергоатому». Доречи, такі атаки на аналогічні підприємства відбувається і в інших «атомних» містах.

 

        Що буде коли місто втратить ТВКГ?

Щоб не говорили керівні енергетики, а тариф, принаймні на тепло і гарячу воду для мешканців міста та інших споживачів цієї послуги від АЕС зросте багатократне.

 

        Чи є можливість відстояти КП ТВКГ у власності громади, як голосують за це люди в палатці, яка переміщується по вулицях міста?

Звичайно є, ми це робимо і ТВКГ лишиться і буде служити громаді, коли ми будемо разом – депутати міської ради і місто. А люди голосують, за ТВКГ громаді – 99%.

 

       Чому на АЕС так нервують і намагаються у всьому звинуватити будь кого?

Нервують, бо не чесно хочуть забрати не своє. Тому і намагаються звинуватити когось, бо в атомній енергетиці вони дійсно високо кваліфіковані фахівці, а ось в стосунках з самоврядуванням вони мало що розуміють та видно і в процедурах банкрутства з його об’єктами вони теж не дуже.

 

      Поки міська рада прийме програму – «Послуги без боргів», чому б ТВКГ за рекомендацією АЕС та «Енергоатому» не відкрити окремий розрахунковий рахунок в іншому банку і розраховуватись з АЕС за поточні борги?

Не можна. Це відразу – відповідна стаття Карного кодексу. А ті особи від АЕС, які нас на це штовхають, це знову таки або від браку знань, або це провокація. На жаль багато років самоврядування міста було фактично підпорядковане АЕС, через депутатів від електростанції, через міських голів схильних їм не перечити навіть коли Вони явно не те робили, і ось маємо дуже погану звичку «Старшого брату», ще і їх образи.

 

        А чого тоді на АЕС у всьому звинувачують міського голову?

Тільки тому, що їм не до вподоби цей міський голова. Процедурно до Закону міський голова до теми боргів не є дотичним. Ці проблеми і процеси, це виключна компетенція міської ради. Міський голова за його обов’язком забезпечив розроблення потрібної Програми і процедурно поставив це питання на розгляд міської ради, це все. 

А тут мені намагаються нав’язати одноособову владу. Та ще і якісь обіди озвучують на зразок цитати з одного Інтернет ресурсу – «Мнение президента Энергоатома» Юрия Недашковского о мэре Южноукраинска – «Раз городской голова не сдержал своих обещаний, мы будем действовать совершенно по-другому».  А по другому, это как? Не по закону? Нагадаю, в посадовій інструкції міського голови, а це Закон, відсутнє таке повноваження, як «обещание» і я не маю бажання навіть для «Енергоатому» виходити за межі моїх повноважень і ніяких «обіщаній» не давав.

Приведу цитату з останньої наради на АЕС –  міський голова В.К. Пароконний до Президента ВП ЮУ АЕС «Енергоатом» Недашковського Ю.А. стосовно виходу з боргової проблеми: «Юрий Александрович, городской совет – это юридическое лицо, у него есть исключительные полномочия – это земля, имущество и бюджет местный. Они единственный орган от имени громады, которому все это и принадлежит, кто  может давать гарантии. Не исполнительный комитет, не городской голова, не коммунальные предприятия, городской совет – это единственный орган».

Шановні Южноукраїнці! По суті, це не по мені намагаються діяти «по-другому»! Це замах на Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», на Ваше право жити поряд з АЕС і отримувати компенсацію ризиків життя поряд з таким об’єктом, принаймні хоча б у вигляді плати за тепло, яке не вартує стільки, скільки нам намагаються нав’язати, як вони самі офіційно і кажуть – «БЕШЕННЫМИ» штрафами. 

Яким би великим не було підприємство на любій самоврядній території, то влада по Закону є влада, а підприємство є лише підприємство. Інакше про яку там Європу ми ведемо мову?

Тепер про відношення міської ради до ТВКГ. Все що потрібно для стабілізації роботи КП ТВКГ вже робиться на протязі в понад рік:

  • Будинки обладнуються приладами обліку води і тепла, поновлюється робота його  існуючих регуляторів, це рішення міської ради і кошти нашого бюджету.
  • Розгорнуто виконання низки інших заходів, які вже дають своє результати на шляху оздоровлення економічного стану ТВКГ.
  • Разом на енергозбереження, енергетичну ефективність та модернізацію комунальних мереж і об’єктів місцевий бюджет 2016 – 2017 роки виділив понад 15 мільйонів гривні, це компенсація занепаду за останні 10 років. Роботи продовжуються. 

Мешканці мене запитують, чому в «Енергоатомі» і на АЕС все на російській мові, адже ми Україна? Згоден, це не вірно, але для коректності я їм даю прямі відповіді теж російською, може краще почують?

 

        А як тоді в ТВКГ платять заробітну плату?

Виключно за рішенням суду, бо це Конституційний обов’язок підприємства навіть в умовах банкрутства.

 

       А як тоді в ТВКГ платять за електроенергію якої багато йде на потреби КНС і ТРП міста?

Підприємство знайшло можливість заліків та скористалось допомогою 3-іх осіб, інакше в зиму місто було б заморожене і ми б були без комунальних послуг. Наразі це стало проблемою, потрібна допомога бюджету.

 

      Хто відповість за провал банкрутства в АЕС, а мабуть це так і буде?

Це питання не до самоврядної влади міста. Хоча нас і намагаються зробити крайніми в процесі тихого банкрутства ТВКГ, який тягнеться вже понад 10 років.

Навіть ще до банкрутства за поданням від АЕС –  КП ТВКГ і міська рада вже мали план розрахунків і виходу з боргової проблеми, але це тоді керівництву електростанції чомусь не було цікавим.

Міське самоврядування завжди з повагою ставилось і ставиться до відповідальної роботи наших атомників і в цьому випадку нами запропонований план виходу зі стану банкрутства є реалістичним і справедливим. Лишилось на сесії міської ради 13 липня прийняти вже підготовлене рішення і програму.

 

        Гарний ринок виходить біля ПТУ, а як він буде працювати?

Це окрема тема, про неї вже велась розмова на ефірах.

Більш детально буде в місцевих ЗМІ, а зараз скажу, що якісна і безпечна торгівля продуктами харчування на ринках, це один з пріоритетів міської ради. Робота ринків і надалі буде покращуватись. Це, як і безпечне довкілля, як поглиблення соціального захисту людей, це вимога Стратегії сталого розвитку «Україна 2020» Президента України. 

 

         В.К. Скажіть про підняття води на пляжі.

До керівництва АЕС і «Енергоатома» є прості запитання від мешканців міста:

  • За цим проектом стоїть, чи не стоїть інтенсивна продувка Ташлика?
  • На скільки підніметься вода на міському пляжі і які будуть її коливання?
  • Чи не прийде на пляж вода з Ташлика? А якщо прийде, то в якій пропорції і чи це буде безпечно для відпочинку?
  • Які будуть протитечії води при щодобовій роботі «гідравлічного акумулятора» і куди вони дійдуть?
  • Чи цей проект 60 років СРСР бодай екологічно не є небезпечним людині?

        Відповідей поки не отримано.

 

          Питання, то ми йдемо до демократії чи ні?

Шановні Южноукраїнці! Скажу пару слів на це важливе питання – Загально визнана норма демократії, це процедура. Місцеве самоврядування, це суцільні процедури. Законом чітко визначено, де компетенція міської ради, де повноваження її виконавчого комітету, які повноваження у міського голови.

З іншої сторони бачимо, як у Верховній раді «кнопко давлять», це грубе порушення Закону і таких порушень процедур у них чимало. 

Над ними поки що нема чіткого Закону, який би не дозволяв їм порушувати ними ж прийняті закони, наприклад, як це є у Європі. Тобто там, в Києві у ВР, це поки що не вся і не завжди справжня демократія, це бачать всі. Будемо оптимістами, все залежить від нас, кого обрали, те і маємо.

Припустити, що у нас в міській раді хтось за когось проголосує неможливо, все на виду, є повна гласність. Аналогічно і інші процедури ми дотримуємо неухильно. І це вже заслуга наших депутатів, хоча основна їх кількість, це нові люди.

 

Будемо господарями в своєму будинкунашому місті, зможемо відстояти гідне життя і собі і нашим дітям!  

 

         Міський голова  В. Пароконний

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також