Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Пільги у 2017 році
AA

Пільги у 2017 році

З 1 липня 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року № 389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї».

Дія цієї постанови поширюється на осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою згідно із законами України: „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, „Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні”,  „Про жертви нацистських переслідувань”, „Про охорону дитинства”, „Про соціальний захист дітей війни”,  Кодексу цивільного захисту.            

Пільги цим категоріям надаються за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищував величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, з 01.01.2017 її розмір складає  2240 грн.

Тільки в тому випадку, якщо Ви або члени Вашої сім’ї, які користуються пільгами, працюєте, навчаєтеся, одержуєте доходи від підприємницької діяльності, або є непрацюючими працездатними особами, з метою визначення права на отримання пільг  необхідно звернутися до управління соціального захисту населення охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради за адресою: м. Южноукраїнськ,   б-р. Цвіточний, 4, кабінети № 7 або №6.

Якщо із доходів у Вас тільки пенсія або соціальна допомога, то звертатися до управління немає потреби - всі розрахунки щодо визначення права користування пільгами на житлово – комунальні послуги, будуть виконані автоматично працівниками управління.

При собі необхідно мати наступні документи: паспорт; ідентифікаційний код Ваш та членів Вашої сім’ї; довідки про доходи Ваші та членів Вашої сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за 6 місяців, що передують місяцю звернення; у випадку відсутності доходів за цей період – документи, що підтверджують їх відсутність.

В управління соціального захисту населення охорони здоров’я та праці Вам необхідно буде заповнити Декларацію про доходи сім’ї пільговика.

При визначенні права на отримання пільг до сукупного доходу сім’ї  включаються  нараховані :

            1) пенсія;

            2) заробітна плата;

            3) грошове забезпечення;

            4) стипендія;

       5) соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форми власності);

            6) доходи від підприємницької діяльності.

            7) допомога по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування.

Для працездатних осіб, у яких відсутні доходи (крім осіб, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, вищих навчальних закладах, осіб, призваних на строкову військову службу), та фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на відповідний місяць.

Для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні двох прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб, для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи, - трьох прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб.

Для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої / другої / третьої групи, враховується дохід у розмірах, зазначених в абзацах дев’ятому та десятому цього пункту, незалежно від отриманих (не отриманих) ними доходів.

До членів сім’ї пільговика при наданні пільг належать особи, на яких згідно із законодавчими актами, поширюються пільги: дружина (чоловік); їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства 1 та 2 групи або інвалідами 1 групи; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням пільговика та проживає разом з ним.

Для пільгової  категорії  «Діти війни» - середньомісячний доход розраховується по кожному пільговику окремо, без врахування членів сім’ї,  в тому числі і у випадку, коли двоє «дітей війни» є чоловіком і дружиною.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг протягом дванадцяти місяців з місяця визначення відповідного права.

Інвалідам війни, учасникам бойових дій, чорнобильцям 1 та 2 категорії, ветеранам військової служби, органів внутрішніх справ, цивільного захисту - пільги, як і раніше будуть надаватися без урахування доходів.

За довідками звертатися за телефоном 5-44-66.

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...