Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Перевірено умови для проживання внутрішньо переміщених осіб
AA

Перевірено умови для проживання внутрішньо переміщених осіб

Минулого тижня представники Вознесенського районного відділу державної установи «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради відвідали дошкільний навчальний заклад №2 «Ромашка», який відповідно до розпорядження міського голови від 22.04.2022 № 90-р  визначений місцем тимчасового перебування внутрішнього переміщених осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення бойових дій. У присутності директору закладу, посадовці перевірили умови проживання людей, які через війну змушені шукати прихистку в місті енергетиків.

Обстеження показало, що ДНЗ «Ромашка» в цілому відповідає вимогам, щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у зв’язку із збройною агресією російської федерації, затвердженим наказом МОЗ України від 31.03.2022 №554. Немає зауважень до якості питної води (проведено лабораторне дослідження), санітарного стану приміщень (вологе прибирання проводиться регулярно, з використанням дезінфікуючих засобів). Медичний кабінет забезпечений засобами для надання першої медичної допомоги, щоденно там працює медична сестра. В достатній кількості є постільна білизна, засоби гігієни. Комісія лише рекомендувала доукомплектувати заклад достатньою кількістю ліжок для дорослих.

В «Ромашці» облаштовано 150 місць для поселення внутрішньо переміщених осіб (для 100 дорослих та 50 дітей). З початку війни  тут проживало 56 людей. Наразі лишилось п’ятеро. З їх слів, умови перебування всіх повністю влаштовують (наближені до домашніх).

Вимушені переселенці подякували владі Южноукраїнської територіальної громади за турботу, яка неоціненна в такий непростий для нашої держави час. Крім житла, ці люди також отримують за рахунок коштів місцевого бюджету дворазове гаряче харчування (забезпечує ПП «Южноукраїнський комбінат харчування»), за необхідністю їм надається психологічна, медична та інші види допомоги.

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...