Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Переможцем інтелектуального турніру «Розберемо на атоми» стала гімназія міста-супутника ЮУАЕС
AA

Переможцем інтелектуального турніру «Розберемо на атоми» стала гімназія міста-супутника ЮУАЕС

У інформаційному центрі ВП «Южно-Українська АЕС» 21 грудня пройшов інтелектуальний турнір «Розберемо на атоми». Його учасниками стали учні чотирьох шкіл, гімназії і професійного ліцею Южноукраїнська. Гра стала завершальним етапом інформаційно-освітнього проекту «Nuclear Education». У її перебігу якої конкурсанти продемонстрували глибокі знання в питаннях фізики, ядерної енергетики та діяльності Южно-Українського енергокомплексу.

Тематика інтелектуального турніру дітям була знайома, оскільки в рамках проекту «Nuclear Education» вони з екскурсіями побували на різних об'єктах енергокомплексу, де вивчали процеси виробітку електроенергії атомною та гідрогенерацією, спостерігали за практичними діями працівників двох лабораторій - еколого-хімічної відділу охорони навколишнього середовища та зовнішньої дозиметрії цеху радіаційної безпеки, а також знайомилися з роботою ремонтно-механічного заводу, дільниці водопостачання цеху водо-каналізаційного господарства та теплових мереж, повномасштабного тренажера блочного щита управління АЕС і з перебігом будівництва бризкальних басейнів. Спілкуючись з фахівцями-енергетиками, учасники ставили питання, що їх цікавлять, а вже на інтелектуальному турнірі демонстрували отримані знання.

Змагання складалося з 4 турів: кросворд «Будова атома», бліц-опитування, тест-питання «22» та індивідуальний конкурс. Діти грали злагоджено, проявляли винахідливість, демонстрували великі знання щодо переваг атомної енергії, призначення ставка-охолоджувача АЕС, методів проведення радіаційного контролю та ін. Пошук правильної відповіді будувався за методом мозкового штурму

У результаті перше місце і сертифікат на 4 тисячі гривень завоювала команда гімназії. Вона, як і минулоріч, набрала найвищу суму балів - 49,5. Друге місце і 3 тисячі гривень (44,25 бала) дісталося учням Южноукраїнського професійного ліцею. Третє - із загальною сумою балів 41,75 і 2 тисячі гривень завоювала школа №1. Місця, що залишилися, розділили команди шкіл №2 (39 балів), №3 (33,5 бала) і №4 (39,5 бала). Їм за активну участь у інтелектуальному турнірі вручено по 1 тисячі гривень. Усі учасники отримали також пам'ятні подарунки.

Вітаючи учасників турніру, завідувачка сектором роботи з молоддю та школярами управління інформації і роботи з громадськістю ВП ЮУАЕС Олена Болотських зазначила, що три місяці школярі з великим інтересом вивчали діяльність підприємства, і це показали загальні результати гри. «Ми сподіваємося, що в січні ви з готовністю розпочнете роботу з підготовки рефератів і з успіхом їх захистите на всеукраїнському конкурсі», - підсумувала вона.

Задоволений результатами інформаційно-освітнього проекту «Nuclear Education» в області ядерної енергетики також член журі провідний інструктор навчально-тренувального центру ВП ЮУАЕС Яків Бендерський: «Я задоволений нинішньою молоддю. У них досить високий рівень знань і діти добре орієнтується в роботі підрозділів нашого енергокомплексу».

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...