Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Павло Георгієв: «Жива робоча лікарня з гарним потенціалом»
AA

Павло Георгієв: «Жива робоча лікарня з гарним потенціалом»

Під час планового візиту начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв ознайомився з роботою Южноукраїнської міської лікарні, поспілкувався з виконуючим обов’язки головного лікаря, колективом закладу та перевірив умови перебування пацієнтів і надання їм медичної допомоги.

«На сьогодні Южноукраїнська міська лікарня – жива робоча лікарня з гарним потенціалом: кадри, обладнання, можливості. Та місце для вдосконалення роботи та підвищення кваліфікації залишається завжди», - підкреслив Павло Васильович.

Він переглянув відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 6 ліжок, операційний блок.

 

Ознайомився з наявним обладнанням (колоноскопічна та лапороскопічна стійки, CPAP-система та інше) і готовністю медичного персоналу використовувати його у своїй роботі.

За кошти місцевого бюджету в 2017 році придбано VME-98, укомплектований відеоколоноскопом VME-1650 з відеоендоскопічною системою VME-2300, аспіраційним насосом та монітором, універсальний лазерний коагулятор, ультразвукову діагностичну систему DC-30, підігрівач інфузійної рідини FW-300 тощо.

За підтримки депутатів обласної ради придбано також два лікарняних ліжка Е-31 в комплектації та три лікарняних ліжка НВМ-2SM для відділення інтенсивної терапії.

Переглядаючи гінекологічне та пологове відділення, Павло Георгієв акцентував увагу медиків на необхідності осучаснення знань лікарів та середнього медичного персоналу, вдосконалення навичок – адже наявна матеріально-технічна база дозволяє розвиватися професійно.

 

Він переглянув оглядові кабінети, малу операційну, процедурний кабінет, індивідуальні післяпологові палати та поспілкувався з породіллями.

Значну увагу під час візиту начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації приділив і питанням готовності лікарні до сезонних захворювань (грипу та ГРВІ), наповненості відділень та оптимізації ліжкового фонду, що дає додаткову економію коштів та є раціональним рішенням.
Відвідуючи дитяче відділення, Павло Васильович особисто перевірив меню їдальні та дізнався у пацієнтів, чи задоволені вони харчуванням. Поспілкувався Павло Георгієв і зі старожилами відділення – завідувач Валерій Берест очолює відділення з моменту його заснування та має чималий досвід роботи, який передає наступним поколінням лікарів.

Южноукраїнська міська лікарня не є виключенням у питанні кадрового дефіциту в медичній галузі області. Заклад потребує 23 сімейних лікаря та 7 вузьких спеціалістів.

Серед питань, що потребують вирішення найближчим часом, відзначено  створення центру первинної медико-санітарної допомоги як юридичної особи для реалізації нових підходів фінансування первинного рівня місцевою громадою, а також передача відділення екстреної медицини на обласний рівень фінансування з 1 січня наступного року.

Начальник управління оцінив зусилля медиків щодо створення належних умов перебування пацієнтів, оглянувши бокси з новими матрацами, світлодіодними лампами, сантехнікою.

 

 

 

 

 

 

 

Павло Георгієв також поспілкувався з представниками департаменту соціальних питань та охорони здоров’я м. Южноукраїнська, обговорив з виконуючим обов’язки головного лікаря Іриною Доценко готовність закладу до реформування медичної галузі.

 

За підсумками планового візиту та розглянутих питань начальником управління надано консультації щодо подальшого вдосконалення роботи закладу охорони здоров’я.

 

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...