Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Органи місцевого самоврядування сьогодні мають реальні повноваження і ресурси для розвитку громад», - Олексій Савченко
AA

«Органи місцевого самоврядування сьогодні мають реальні повноваження і ресурси для розвитку громад», - Олексій Савченко

Сьогодні, вітаючи представників місцевого самоврядування зі святом, я не випадково згадав Президента України Петра Порошенка, бо саме завдяки його принциповій і державницькій позиції, зараз органи місцевого самоврядування мають ті повноваження і фінансовий ресурс, яких до цього в них ніколи не було.

Про це заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко після офіційної частини заходу з нагоди Дня місцевого самоврядування України.

«До старту найважливішої реформи сьогодення в Україні – реформи децентралізації, ініційованої Петром Порошенко, всі політики постійно тільки обіцяли, що повноваження і фінанси будуть передані на місця. І тільки діючий Президент зробив дійсно реальні кроки в цьому напрямку, результати яких ми всі бачимо своїми очима – в селах, селищах, містах почали будуватися дитячі садки, школи, фельдшерсько-акушерські пункти, спортивні майданчики, місцеві дороги та інше. При цьому, саме громади на місцях приймають рішення - що саме їм потрібно в першу чергу», - каже голова Миколаївської ОДА.

В підтвердження своїх слів про зростання фінансового ресурсу на місцях завдяки реформі децентралізації, Олексій Савченко навів декілька конкретних прикладів, що стосуються Миколаївщини.

«На сьогодні 52 відсотки усіх надходжень залишаються на місцях. Такого ніколи не було. Окрім того, хочу привести ще одну цифру – 741 млн грн. Що це за цифра? Це сума додаткових власних надходжень об’єднаних територіальних громад з початку їх функціонування. Окрім того, з боку держави виділяються значні ресурси на підтримку розвитку усіх сфер саме в ОТГ. Зокрема, на розвиток власної освіти функціонуючі об’єднані громади Миколаївщини отримали з державного бюджету 476 млн грн освітньої субвенції, на розвиток медицини – 166 млн грн медичної субвенції, на розвиток інфраструктури – 170 млн грн. Додатково були отримані кошти з ДФРР та інші дотації. Це все і є ті реальні показники передачі фінансових ресурсів і повноважень органам місцевого самоврядування», - відмітив голова Миколаївської ОДА.

 За його словами, представники місцевого самоврядування Миколаївщини усвідомлюють, що саме вони є рушійною силою дієвої реформи децентралізації, запровадженої Президентом, і без їх самовідданої праці на благо своїх громад позитивні зміни були б неможливі.

 «Попереду у нас ще багато роботи. Сьогодні, за дорученням Президента України, створена Рада регіонального розвитку Миколаївщини, в рамках якої ми всі разом – з депутатами і представниками органів місцевого самоврядування працюємо над створенням перспективного чіткого плану будівництва нашої Миколаївщини до 2021 року. Там будуть враховані усі пріоритети і потреби, які турбують саме мешканців місцевих громад. Це будуть реальні плани, обговорені і затверджені за участі мешканців громад і районів, де кожен зможе побачити, що конкретно в його селі, громаді, місті буде будуватися в 2019, 2020 і 2021 роках з конкретними строками реалізації. І я певен, що кожна людина, яка сьогодні працює в органах місцевого самоврядування, з натхненням і зі щирим серцем розбудовує не тільки свою громаду, а й Українську Соборну Самостійну Державу. Саме тому у нас є результати, якими ми можемо пишатися», - підсумував голова Миколаївської ОДА.

http://www.mk.gov.ua

 

Читайте також

З жовтня 2020 року при облдержадміністрації запрацювала робоча група з врегулювання проблемних питань, які виникають під час реєстрації фермерами податкових накладних

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації

До основних завдань робочої групи входять: сприяння взаємодії органів влади у врегулюванні про...