Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Олексій Савченко: «Самостійний ремонт доріг у громадах – яскраве свідчення успішності реформи децентралізації»
AA

Олексій Савченко: «Самостійний ремонт доріг у громадах – яскраве свідчення успішності реформи децентралізації»

Самостійне вирішення проблем бездоріжжя об’єднаними територіальними громадами, ремонт автошляхів на місцях, що має місце на Миколаївщині, є безперечним прикладом успішної реалізації реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком.

Про це заявляє голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко (ФОТО).

Так, на Миколаївщині ще у 2017 році, Миколаївською ОДА було підтримане рішення, прийняте апаратом та депутатським корпусом Веселинівської селищної ради щодо самостійного вирішення проблеми бездоріжжя на своїй території. Саме з цією метою на базі КП «Веселинівський Водоканал» було створено підрозділ, основним завданням якого було визначено ремонт та утримання в належному стані автошляхів громади.

«Завдяки реформі децентралізації, ініційованій Президентом України, Веселинівській громаді вдалося неабияк поповнити власний комунальний автопарк потужною, новою спецтехнікою, яку було придбано на кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаної територіальної громади. Тоді у 2017 році техніку було закуплено на 4,8 млн грн. Цього року ще на 1,4 млн. Вже зараз у громаді вивчають особливості виготовлення якісної асфальтної суміші та відновлюють дорожнє покриття», - коментує голова ОДА Олексій Савченко.

Наприкінці минулого року на кошти субвенції придбано спеціалізовану техніку для виконання робіт поточного ремонту доріг, а саме: автогрейдер – для формування дорожнього полотна та утримання ґрунтових доріг в належному стані; трактор МТЗ-82 та навісна дорожня фреза – для фрезерування дефектних ділянок асфальтобетонного та цементобетонного покриття; трактор МТЗ-622 – для підвозу матеріалів та вивозу сміття з території проведення робіт; коток тротуарний вібраційний двохвальцевий – для ущільнення асфальтобетонного покриття; навісна роторна косарка – для скошування трави вздовж узбіч доріг.

Загалом сума придбання даної техніки склала 4, 8 млн грн, з яких 4,6 млн - кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.
У 2018 році Веселинівська громада продовжила поповнювати комунальне господарство. І вже у цьому році придбано ще один малий колісний трактор та ремонтер дорожнього покриття (1,4 млн грн - кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад).

«Завдяки реформі децентралізації та підтримці Миколаївської обласної державної адміністрації у нас все ж з’явилась можливість більш якісно та оперативно, а головне із значно меншими економічними затратами, вирішувати проблеми бездоріжжя на території нашої ОТГ. У перший місяць роботи підрозділу площа відновленого асфальтного покриття становить вже понад 350 м².», - зазначає Веселинівський селищний голова Олександр Румянцев.

Читайте також

З жовтня 2020 року при облдержадміністрації запрацювала робоча група з врегулювання проблемних питань, які виникають під час реєстрації фермерами податкових накладних

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації

До основних завдань робочої групи входять: сприяння взаємодії органів влади у врегулюванні про...