Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Німецька компанія "BRAUN INDUSTRIAL TECHNOLOGY" GmbH має намір інвестувати в будівництво сміттєпереробного заводу у Южноукраїнську
AA

Німецька компанія "BRAUN INDUSTRIAL TECHNOLOGY" GmbH має намір інвестувати в будівництво сміттєпереробного заводу у Южноукраїнську

 

23.03.2021 о 14:30 год. відбулась робоча нарада, організована управлінням економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, з представниками виконавчих органів Южноукраїнськоїм міської ради та комунальних підприємств Южноукраїнської міської територіальної громади з метою обговорення питання поводження з відходами на території громади.

 

 

До співпраці був залучений фахівець Товариства з обмеженою відповідальністю «Німецько-Українське підприємство «Браун Індастріал Технолоджі», зокрема,  Скряга Анатолій Миколайович – заступник директора з проєктного розвитку. Вказане підприємство спеціалізується на реалізації проєктів в Україні та СНД щодо виробництва відновлюваної енергетики, в тому числі за рахунок будівництва біогазових електростанцій.

на фото Скряга Анатолій Миколайович - заступник директора з проєктного розвитку ТОВ «Німецько-Українське підприємство «Браун Індастріал Технолоджі»

 

Анатолій Миколайович презентував інвестиційну пропозицію компанії «Braun Industrial Technology» GmbH (Німеччина), метою якої є спільне будівництво і промислова експлуатація сучасного заводу з переробки всього обсягу відходів, які генеруються територіальною громадою.

 Разом з тим, функціонування заводу не передбачає забруднюючих викидів - фільтраційні системи забезпечують очищення викидів в повітря, в тому числі і очищення від специфічних запахів завдяки технології компанії «WABIO Technologie» GmbH (Німеччина), які мають не тільки сертифікацію по дотриманню норм Директив Європейського Парламенту та Ради Європи, а і сертифіковані німецьким державним  банком розвитку KfW (нім. Kreditanstalt für Wiederaufbau - Кредитна Установа для Відбудови), як економічно спроможні. 

Місія WABIO® - це подорож від відходів до екологічно чистої енергії, щоб зробити світ кращим для наших дітей.

На малюнку представлена базова модель сміттєпереробного комплексу вартістю 180 000,0 тис.грн.

 

Інвестиційна пропозиція передбачає імпорт сертифікованої технології поводження з відходами, в тому числі і переробку відходів які біологічно розкладаються. Завод не тільки перероблятиме відходи, а й вироблятиме електричну та теплову енергію, а також органічні добрива.

Завод розвантажить громаду від відходів, що потрапляють на полігон, а також від стихійних звалищ, утворених на приєднаних Костянтинівському та Іванівському старостинських округах.

Важливою складовою інвестиційної пропозиції є створення нових робочих місць (до 48), з них 16 робітників (операторів з управління) проходитимуть навчання на аналогічному заводі, що працює в м.Бад-Кестріц (Німеччина).

З точки зору розвитку громади у галузі підприємництва, довкола заводу зможуть утворюватися супутні підприємства: тепличні, переробні та інші, формуючи повноцінний індустріальний парк. Це в свою чергу дасть громаді можливості для сталого розвитку, втілення вартісних соціальних програм, створення додаткових робочих місць для мешканців громади.

24.03.2021 о 10:00 год. вказаний проєкт додатково презентовано депутатам на сесії Южноукраїнської міської ради.

Необхідно зауважити, що вартість сміттєпереробного комплексу розраховуватиметься для кожної громади окремо, в залежності від потреб та можливостей.

В ході презентації Анатолій Миколайович відповідав на питання, що виникали у депутатів.

 

 

Читайте також

Співпраця Южноукраїнської міської територіальної громади з благодійною організацією «Благодійний фонд БУДЖАК РЕЛІФ»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Співпраця Южноукраїнської міської територіальної громади з благодійною організацією «Б...