Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Необережність під час використання піротехнічних засобів та порушення правил пожежної безпеки мали трагічні наслідки для громадян упродовж святкових вихідних
AA

Необережність під час використання піротехнічних засобів та порушення правил пожежної безпеки мали трагічні наслідки для громадян упродовж святкових вихідних

Новорічні вихідні, на які так чекали українці, лишилися позаду. На жаль, не всім вони принесли очікувану радість.

Так, у ніч з 31 грудня на 1 січня бійці ДСНС у різних куточках України залучалися до ліквідації пожеж, спричинених необережністю громадян та порушенням правил пожежної безпеки під час використання піротехнічних засобів.

Зокрема, на Миколаївщині упродовж доби сталося 8 пожеж, 1 з яких спричинена необережністю під час застосування салютів. Так, 1 січня до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу балкона квартири на шостому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку у м. Миколаїв. На місце оперативно прибули вогнеборці. Виявилося, що займання спричинила необережність під час використання піротехнічних засобів.

На Чернігівщині впродовж новорічної доби сталося 4 пожежі, 1 з яких знов-таки спричинена необережністю під час використання піротехнічних засобів. Зокрема, 1 січня о 00:12 до рятувальників м.Чернігова надійшло повідомлення про загоряння автомобіля "Volkswagen Polo". Ще до прибуття рятувальників пожежу автомобіля було ліквідовано громадянами за допомогою вогнегасників. Причина займання - необережність під час використання феєрверків.

А у м. Дніпро 31-го грудня о 15:47 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла в кімнаті на другому поверсі двоповерхового житлового будинку в Соборному районі міста. Під час ліквідації пожежі співробітники ДСНС виявили тіла двох осіб. Внаслідок пожежі постраждала жінка, яку у вкрай тяжкому стані госпіталізували до міської клінічної лікарні. На жаль, жінка не вижила.

Водночас у Запорізькій області 1 січня о 01:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння у с. Матвіївка Вільнянського району. Під час ліквідації пожежі вогнеборці виявили тіло чоловіка 1978 р.н. без ознак життя.

Необережність у поводженні з піротехнічними засобами та недбалість дорослих призвели до травмування дітей у новорічну ніч.

Так, у Дніпрі в 10-річної дівчинки у руках вибухнула петарда, в результаті чого дитині відірвало пальці. Попередньо, петарду дівчинці дали батьки, під час підпалу вона відразу вибухнула в її руках. Постраждалу госпіталізували в обласну дитячу лікарню.

На Черкащині у селі Безбородьки 10-річний хлопчик зазнав травми, коли йому в голову влучила петарда. Хлопця доправили до лікарні. Медики діагностували струс головного мозку, відкриту рану лобної ділянки голови та опік 1-2 ст. лобної ділянки голови.

Окрім того, надзвичайники надавали допомогу громадянам, які опинилися в інших складних ситуаціях у перший день нового року.

Так, в Івано-Франківській області 1 січня в районі гори Явірник села Микуличин заблукала жінка, жителька Київської області, яка відпочивала в складі групи в одному з готелів. Туристка самостійно пішла на гору Явірник та втратила орієнтування. Рятувальниками за допомогою мобільного зв’язку було встановлено орієнтовне місце перебування туристки та вже незабаром її було знайдено та супроводжено до місця тимчасового проживання.

А на Львівщині 1 січня о 13:35 до ДСНС надійшла інформація, що у с. Славське Сколівського району, внаслідок виходу з ладу трансформаторної підстанції, сталася зупинка крісельного підйомника. Гірничо-рятувальні підрозділи ДСНС проводили роботи зі зняття туристів з крісельного підйомника, на якому перебувало 74 особи (з них 13 дітей та 3 вагітних жінки) за температури повітря 1 градус тепла. О 16:05 з крісельного підйомника зняли всіx 74 особи.

Трагічна подія трапилася у Закарпатській області, де у новорічну ніч на р. Лисичанка потонув 24-річний хлопець. О 00:01 01 січня до оперативно-рятувальної служби Закарпаття звернулася родичка хлопця, жителя с. Лисичево Іршавського району. Жінка повідомила, що хлопець, йдучи додому зі своєю дівчиною, переходив місток через річку Лисичанка, послизнувся й впав у воду. Для проведення пошукових робіт було направлено рятувальників державного пожежно-рятувального поста с. Довге та місцеве населення. Вже вранці до пошуків долучилися й водолази ДСНС. О 10:05 загиблого було виявлено місцевим населенням між с. Кушниця та Лисчево. Рятувальники вилучили тіло з води та передали до рук правоохоронних органів.

Шановні громадяни!

Попереду довготривалі Різдвяні вихідні. Закликаємо вас бути обережними, аби свято не перетворилося на прикрощі!

Будьте пильні: дотримуйтеся правил пожежної безпеки, будьте обережними під час використання піротехнічних засобів, слідкуйте за своїми дітьми!

https://mk.dsns.gov.ua/

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...