Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Не будьте байдужими
AA

Не будьте байдужими

01.04.2020 зафіксовано пожежу в районі гаражних кооперативів на схилах до річки Південний Буг.

 

Декількома днями раніше підпали були здійснені на острові, що знаходиться за межами міста вище по течії. Також палали ділянки в межах смт. Костянтинівка.

Люди схаменіться, припиніть практику «вогняного»  прибирання та зробіть щось корисне для нащадків.

Зрозумійте, що в результаті спалювання рослинності знищується мікрофлора та фауна верхнього шару ґрунту, гинуть комахи та їх личинки, запилювачі рослин, дощові черв'яки та інші організми, які беруть участь в процесі утворення ґрунту, а також дрібні тварини, птахи та місця їх гніздування та інші тварини. Збіднюється склад трав, в тому числі рослин які занесено до Червоної книги, оскільки знищується насіння однорічних, дворічних та деяких багаторічних рослин, знищується шар сухої трави, який утримував вологу, перегнивав і створював необхідні умови для існування багатьох рослин, тварин та комах, формував ґрунт.

Звертаємось до всіх мешканців міста та всіх свідомих людей, не будьте байдужими, не проходьте повз дітей та дорослих, які мають на меті підпалити суху траву, робіть зауваження та роз’яснюйте всім, що такі дії можуть призвести до знищення цілих видів рослин та тварин, що в першу чергу загрожує нам з Вами.

Давайте пам'ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї! Давайте захищати свою Планету і Планета захистить нас!

 

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...