Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українському енергокомплексі побували всі вчителі фізики Гайсинського району
AA

На Южно-Українському енергокомплексі побували всі вчителі фізики Гайсинського району

«У Гайсинському районі Вінницької області 37 шкіл. І практично всі вчителі фізики увійшли до складу сьогоднішньої делегації, - розповів старший інспектор відділу з питань реалізації державної політики в галузі освіти Управління освіти, фізичної культури та спорту Гайсинської РДА Ярослав Левандовський. – Ми привезли викладачів фізики та трудового навчання, щоб вони на власні очі побачили, що таке атомна станція та передали отримані знання своїм учням».

16 листопада Южно-Український енергокомплекс гайсинські педагоги відвідали вперше. Екскурсія, за традицією, включала візит до Інформцентру підприємства, на повномасштабний тренажер АЕС та оглядовий майданчик ГАЕС. Фахівці управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС розповіли гостям про стан вітчизняної атомної галузі, місце України в світі за покладами уранових руд, диверсифікацію поставок ядерного палива тощо.  За допомогою демонстраційних макетів шкільні вчителі одержали уявлення про процес енергогенерації на атомній станції, будову тепловиділяючої збірки, способи управління ланцюговою реакцією, регулювання потужності реактора та ін.  

«Після сьогоднішнього візиту мої уроки однозначно зміняться, - поділилася викладач фізики та інформатики загальноосвітньої школи села Гранів Гайсинського району Оксана Байда. – Я не просто розповім про все, що тут побачила та почула, а й підготую презентацію з власними відео- та фотоматеріалами. Переконана, що дітям  це буде цікаво. Думаю, що в майбутньому ми привеземо для знайомства з енергокомплексом і наших учнів. Останнім часом школярі все більше уваги приділяють точним наукам, обираючи по закінченні школи професії технічного напрямку. Тож така екскурсія буде для них дуже корисною».

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...