Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українському енергокомплексі побували майбутні метеорологи
AA

На Южно-Українському енергокомплексі побували майбутні метеорологи

13 жовтня Южно-Український енергокомплекс відвідали студенти та викладачі Херсонського гідрометеорологічного технікуму Одеського державного екологічного університету. Під час візиту вони побували в інформцентрі, на повномасштабному тренажері блочного щита управління, оглядовому та пристанційному майданчиках Ташлицької ГАЕС і атомної станції.

Майбутнім метеорологам - студентам 4 курсу, які навчаються за фахом «Екологія» та «Технологія захисту довкілля», - цікаво було дізнатися, як влаштована Южно-Українська атомна електростанція, який вплив вона чинить на навколишнє середовище, а також ознайомитися з роботою комплексу в цілому. «Сьогодні не дуже сприятливі погодні умови, та нас це не зупинило, - заявила завідувачка гідрометеорологічним відділенням технікуму Ольга Лянзберг, яка супроводжувала учнів у поїздці. - На Южно-Українській атомній станції нас комфортно зустрічають, створюють прекрасні умови для проведення екскурсій. Тому ми сподіваємося, що під час відвідування скелі Пугач, звідки видно Ташлицьку ГАЕС, погода нам дозволить її роздивитися».

О.Лянзберг відвідує зі студентами об'єкти ВП ЮУАЕС не вперше. Як вона зазначає, зацікавленість діяльністю підприємства у її підопічних не слабшає. Навесні сюди вже приїжджала група учнів з Херсона. У рамках дисципліни «Радіобіологія та радіоекологія» вони знайомилися з роботою промислового об'єкта. І ЮУАЕС стала гідним прикладом у цьому сенсі. «Відвідування енергокомплексу викликало у дітей захват, - ділиться враженнями завідувачка гідрометеорологічним відділенням Херсонського гідрометеорологічного технікуму. - Вони звикли бувати в природних заповідниках, а АЕС з ядерним реактором - це підприємство, створене руками людини і на її благо. Для всіх нас поїздка стала корисною неформальною екскурсією з точки зору навчального процесу. До того ж нам продемонстрували цікавий експеримент з фоновим рівнем радіації та гранітом. Завдяки цьому, ми змогли побачити, як різко змінюється природний фон, якщо піднести дозиметр до гранітної породи».

Ольга Лянзберг признається, що після того, як дізналася про будову реактора та про рівні захисту, змінила своє ставлення до атомної енергетики. «Ми всі стали спати набагато спокійніше, оскільки зрозуміли, що атомна станція докладає максимум зусиль для збереження природного середовища. Взяти, наприклад, очищення води осмосом. По-перше, це дороге задоволення, а по-друге - один з найпередовіших методів. І якщо робота АЕС ще й допомагає місцевому населенню вирішувати енергетичні та економічні проблеми, то вважаю, що це корисна діяльність людини», - резюмує вона.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...