Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС завершено ремонтну кампанію 2020 року
AA

На Южно-Українській АЕС завершено ремонтну кампанію 2020 року

На Южно-Українській АЕС 18 вересня з закінченням планово-попереджувального ремонту (ППР) першого енергоблока завершено ремонтну кампанію 2020 року.

Середній планово-попереджувальний ремонт енергоблока №1 Южно-Української АЕС виконано за 46,3 доби замість запланованих 57 діб. Строки ремонту скорочено на 10,7 доби.  За цей час проведено більше 5 тисяч ремонтних та реконструктивних робіт, головна мета яких - підвищення безпеки та надійності експлуатації першого енергоблока ЮУАЕС. Зокрема, виконано середній ремонт реактора з перевантаженням активної зони, капітальні ремонти парогенератора №2, головного циркуляційного насоса №3, теплообмінника аварійного розхолоджування №3, обладнання третього каналу системи безпеки та деаератора підживлення першого контуру. У рамках реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення ефективності та надійності експлуатації енергоблоків атомних електростанцій реконструйовано систему охолодження газоохолоджувачів генератора зі встановленням пластинчастих теплообмінників.

Загалом ремонтна кампанія нинішнього року складалася з двох середніх ремонтів: енергоблоків №2 та №1. Причому, ППР другого блока (15.04-24.07.2020) також вдалося виконати з випередженням графіка. Замість планованих 108 діб роботи завершили за 99 діб та підключили другий «мільйонник» до енергосистеми України майже на 9 діб раніше.

«Це гідний результат, - наголошує заступник головного інженера ВП ЮУАЕС з ремонту Анатолій Ілатовський. – Досягти його вдалося завдяки професіоналізму та злагодженій роботі наших фахівців. Тому хочу подякувати всьому ремонтному та експлуатаційному персоналу, працівникам усіх служб і відділів АЕС, спеціалістам підрядних організацій, які брали участь у ППР-2020. Цьогорічна ремонтна кампанія мала чимало особливостей. Передусім, це пандемія. Нам доводилося проводити наради і першого, і другого рівня, на яких, власне, визначалася стратегія і тактика ремонту, в селекторних  режимах. Були ускладнення, пов'язані з тим, що сьогодні ми, на жаль, живемо в непростих фінансових умовах. Ми мали складнощі  з розрахунками з підрядними організаціями щодо наданих послуг з ремонту та поставок. І цю проблему теж спільними зусиллями вдалося вирішити».

Тож цьогорічну ремонтну кампанію южноукраїнські енергетики вважають успішною. І вже сьогодні розпочали підготовку до наступних планових ремонтів.  Стартує ППР-2021 30 грудня нинішнього року виведенням у плановий середній ремонт третього енергоблока тривалістю 250 діб. Має бути виконано цілу низку реконструкцій на устаткуванні електроцеху та цеху теплової автоматики і вимірювань. Наступним у травні планують вивести в плановий середній ремонт енергоблок  №2, на якому серед інших модернізаційних робіт передбачено реконструкцію крана кругової дії (полярного крана). Останнім в ППР вийде енергоблок №1. Його капітальний ремонт триватиме з переходом на 2022 рік.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...