Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС започаткували оглядовий модуль для нових працівників
AA

На Южно-Українській АЕС започаткували оглядовий модуль для нових працівників

В управлінні інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС спільно з навчально-тренувальним центром започаткували новий проєкт: з об’єктами енергокомплексу знайомитимуть працівників, які тільки-но влаштувалися на роботу.

Екскурсії на Южно-Українському енергокомплексі – не дивина. Кожного року підприємство відвідують тисячі гостей. Їдуть звідусіль. Частіше – з населених пунктів Миколаївської області, та є  і з більш віддалених місць, і закордонні групи. 

6 грудня екскурсія була для своїх. Точніше, для персоналу, котрий щойно влаштувався на роботу, або ще очікує на  перепустку.

Екскурсії для новачків раніше не проводили. Цей проєкт започаткували в управлінні інформації. Ідею підтримали в навчально-тренувальному центрі, адже спеціалістів енергокомплексу починають готувати до роботи саме тут.

Перш ніж почати виконувати свої обов’язки, треба пройти 40-годинний курс: прослухати лекції з ядерної та радіаційної безпеки, з питань охорони праці, з пожежної безпеки; є у плані навчань і практичні заняття - новеньких вчать застосовувати засоби індивідуального захисту, користуватися вогнегасниками.

Наочний модуль має на меті ознайомити персонал з усіма об’єктами енергокомплексу, технологічною схемою виробітку електричної енергії, специфікою роботи в атомній галузі. Дивитися слайди – це одне, а побачити виробництво на власні очі – то інші відчуття, - поділилися своїми першими враженнями щойно працевлаштовані  спеціалісти.

Група складалася з 28 осіб - це працівники автотранспортного господарства, гідрокомплексу, цеху дезактивації, теплової автоматики і вимірювань, електроцеху, будівельно-монтажного управління, енергоремонтного підрозділу.

«Дуже важливо для працівників, які тільки-но приходять на роботу, знати, де будуть працювати, і як усе відбувається», - зазначила працівниця цеху дезактивації Тетяна Зубкова. Технік виробничо-технічної служби Ірина Кичак додала: «Так як ми не оперативниками будемо працювати, то, мабуть, ніколи й не побачили б, як це все працює зсередини. Тому я  бажаю, щоб ви такі екскурсії проводили і надалі, бо це дуже цікаво».

Відвідини енергокомплексу закінчилися  лекцією в інформаційному центрі.  Присутнім  роздали також путівники для новачка, які розробили спеціалісти управління інформації та громадських зв’язків. Вони містять відомості про історію енергокомплексу, про стратегію та завдання енергетичного підприємства, і про культуру безпеки, і про соціальні гарантії, які мають працівники. Організатори сподіваються, що новий проєкт допоможе щойно працевлаштованим спеціалістам бути більш поінформованими.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...