Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС визначили кращого інструктора навчально-тренувального центру
AA

На Южно-Українській АЕС визначили кращого інструктора навчально-тренувального центру

У навчально–тренувальному центрі Южно-Української АЕС 18-19 червня пройшов конкурс професійної майстерності серед інструкторського персоналу. Участь у професійних змаганнях брали троє інструкторів різного напрямку – загальної підготовки персоналу, підготовки оперативного персоналу та з навчання ремонтного персоналу.

На Южно-Українській АЕС конкурс, у якому не було вікових обмежень, відбувся вперше. До цього часу професійні змагання на підприємстві зазвичай відбувались лише серед молодих спеціалістів віком до 35 років. У ДП «НАЕК «Енергоатом» ініціаторами проведення конкурсу професійної майстерності серед інструкторського персоналу стали фахівці Хмельницької АЕС. «Я вважаю, що це гарне починання, - зазначає заступник головного інженера ВП ЮУАЕС з підготовки персоналу – начальник навчально-тренувального центру Олександр Занозін. Колеги з Хмельницької АЕС проводять такий конкурс уже 10 років. Їх мета – напрацювання навчальних матеріалів, яких не вистачає для підготовки персоналу. Наш інструкторський персонал розробляє навчальні матеріали давно і ми маємо практично повний комплект. Однак, для обміну досвідом, нових починань такі конкурси необхідні».

Конкурс професійної майстерності для інструкторів складався з трьох частин. Теоретична – це 5 білетів по 10 запитань, практична – демонстрація лекції та додаткова опція - оцінювання розробленого плану занять для персоналу.  За словами організаторів, усі учасники - професіонали своєї справи, які мають великий досвід роботи на Южно-Українській АЕС. Нині своїми знаннями наставники діляться з колегами та працівниками підрядних організацій.

Під час демонстрації лекційного заняття кожен з інструкторів обирав найбільш актуальну та цікаву тему. Володимир Гладишев розповідав про водно-хімічний режим першого контуру легководних реакторів, Віктор Позняк - про засоби захисту органів дихання, Олег Андросов про використання досвіду експлуатації в програмі непотрапляння сторонніх предметів у обладнання.

Беручи до уваги низку критеріїв, серед яких стиль викладання, час, обсяг інформації, використання мультимедійних технологій, конкурсна комісія визначила переможця. Ним став інструктор навчання з ремонту тепло-механічного обладнання реакторного відділення Олег Андросов. На Южно-Українській АЕС він працює вже більше тридцяти років. 20 з них проробив у ремонтних структурах і вже 10 навчає персонал. «До мене на заняття приходять ремонтники всіх напрямків, у т.ч. і підрядний персонал, - розповів переможець. – Моя задача - навчити слухачів правильно та якісно ремонтувати обладнання атомної станції, щоб запобігти будь-яким порушенням. Крім того, я хочу донести до людей, що працюючи на такому високотехнологічному підприємстві, потрібно враховувати  вітчизняний і світовий досвід. Ми маємо постійно вдосконалювати свою роботу».

Олег Андросов представлятиме Южно-Українську АЕС на  галузевому конкурсі, який відбудеться на Запорізькій АЕС. Кращого за професією серед інструкторського персоналу визначать у жовтні.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...