Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС успішно завершилась інспекція МАГАТЕ
AA

На Южно-Українській АЕС успішно завершилась інспекція МАГАТЕ

На Южно-Українській АЕС 19 жовтня успішно завершилась чергова планова інспекція Міжнародної агенції з атомної енергії. Її реалізовано в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ на виконання Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Інспектори МАГАТЕ виконали інвентаризацію активної зони та басейна витримки енергоблока №1, а також технічне обслуговування камер МАГАТЕ та їх тестування.

Нагадаємо, ратифікувавши Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, Україна взяла на себе зобов’язання про винятково мирне використання ядерних матеріалів. Для технічного контролю гарантій у цій царині Міжнародна агенція з атомної енергії застосовує низку процедур: опломбування реакторних установок після ремонтних кампаній, контроль за надходженням свіжого та відправкою відпрацьованого ядерного палива, а також за всіма операціями з паливом на самій АЕС. Серед інших методів контролю застосовується також і відеоспостереження за ядерними матеріалами з головного офісу МАГАТЕ у Відні.

Згідно зі встановленими міжнародними нормами, персонал атомних станцій не має доступу до обладнання МАГАТЕ. Завдання підприємств, де розташовані системи спостереження агенції, - забезпечити його збереження та постійне електроживлення. Таким чином виключається будь-яка можливість зміни зафіксованих даних.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...