Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС стартувала повторна партнерська перевірка ВАО АЕС
AA

На Южно-Українській АЕС стартувала повторна партнерська перевірка ВАО АЕС

На Южно-Українській АЕС 28 вересня стартувала повторна партнерська перевірка ВАО АЕС (Всесвітньої асоціації операторів, що експлуатують атомні станції). Протягом тижня команда фахівців регіонального центру оцінюватиме кроки, здійснені ЮУАЕС в областях, що були рекомендовані до покращення два роки тому.

Зважаючи на всесвітню пандемію, до складу команди експертів повторної партнерської перевірки (ППП) ВАО АЕС увійшли представники організації, що працюють на українських атомних станціях. Кожен з них має багаторічний досвід в атомній енергетиці та у складі ВАО АЕС.

Від Южно-Української АЕС у роботі ППП бере участь низка керівників за наступними напрямками діяльності: експлуатація, технічне обслуговування та ремонт, інженерна підтримка, радіаційний захист, підготовка персоналу, досвід експлуатації, протипожежний захист та протиаварійна готовність.

Вітаючи учасників ППП, виконувач обов’язків генерального директора ЮУАЕС Володимир Богатчук зазначив: «Ми йшли до цієї перевірки два роки. Ми готувались, працювали кожен у своєму напрямку. Яких результатів ми досягли визначать наші партнери. Я хочу ще раз підкреслити, саме партнери, тому що ми відкриті до співпраці, готові надати необхідну інформацію і відповісти на будь-які запитання. Я думаю, що ця повторна партнерська перевірка принесе результати, яких очікуємо ми і наші контрпартнери».

Окрім того, В.Богатчук зазначив, що співпраця Южно-Української АЕС та ВАО АЕС за програмою партнерських перевірок розпочалася у 1995 році і вона принесла підприємству чимало позитивних результатів.

Співпрацею схильний називати повторну партнерську перевірку керівник команди, представник регіонального центру ВАО АЕС на ЗАЕС Віктор Лівінський. Він підкреслив, що здійснювати ППП приїхали професіонали, і тому під час роботи між ними та фахівцями Южно-Української АЕС здійснюватиметься взаємний обмін досвідом. Експерти братимуть до уваги інформацію щодо виконання коригуючих заходів, розглядатимуть  виробничу діяльність, проводитимуть нагляд та інтерв’ю на майданчику АЕС. «Треба докласти усих зусиль, щоб запобігти будь-яких порушень безпеки. Атомна станція – це не цукеркова фабрика, і тут не може бути ніяких дрібниць чи упущень. Слід пам’ятати, що за безпеку АЕС відповідає і директор, і прибиральниця. Так само, як і оперативний персонал, ремонтний та підрядники», - наголосив В.Лівінський.

У п’ятницю за результатами повторної партнерської перевірки експерти ВАО АЕС сформують попередній звіт, який передадуть директору ЮУАЕС. За півтора-два місяці буде підготовлено остаточний документ.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...