Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС підбили підсумки повторної партнерської перевірки ВАО АЕС
AA

На Южно-Українській АЕС підбили підсумки повторної партнерської перевірки ВАО АЕС

На Южно-Українській АЕС завершилась повторна партнерська перевірка ВАО АЕС (Всесвітньої асоціації операторів, що експлуатують атомні станції). 2 жовтня відбувся заключний брифінг, де було підбито попередні підсумки тижневої роботи.

Програма нинішнього візиту експертів ВАО АЕС базувалася на результатах партнерської перевірки 2018 року. Тоді на ЮУАЕС виявили дев’ять областей для покращення (ОДП) діяльності, а також сім областей визнали сильними сторонами. Дві з них цього року рекомендували як позитивні практики для застосування на усіх світових АЕС.

Щодо областей для покращення діяльності, то на ЮУАЕС було розроблено та протягом двох років запроваджено низку коригуючих заходів. Результат цієї роботи демонстрували експертам ВАО АЕС під час нинішньої повторної партнерської перевірки (ППП).

«Тиждень видався напруженим і продуктивним, - зазначив під час підсумкової наради керівник команди, представник регіонального центру ВАО АЕС на ЗАЕС Віктор Лівінський. - Я сподіваюсь, що нам вдалося виконати роботу, яка стане корисною для Южно-Української АЕС. Бо сторонній погляд досить часто допомагає місцевим фахівцям по-іншому поглянути на існуючу проблему, проаналізувати її та взяти раціональне зерно, аби потім використати для коригування заходів, розроблених за результатами партнерської перевірки».

ОДП стосувались таких напрямків діяльності як експлуатація, технічне обслуговування і ремонт, інженерно-технічне забезпечення, радіаційний захист, підготовка персоналу, експлуатаційні пріоритети, вдосконалення виробничої діяльності, протипожежний захист, протиаварійна готовність. За кожним з них експерти виявили позитивні моменти та порадили на що звернути увагу в подальшому. Взагалі ж, прогрес, досягнутий атомною станцією, оцінювали за шкалою від А (найвища оцінка) до D (найгірший результат).  

З визначених для ЮУАЕС дев’яти ОДУ, вісім отримали оцінку В, яка означає що підприємство має значний прогрес у певній області та тримає його під контролем. Роботі за напрямком «протиаварійна готовність» експерти поставили найвищу оцінку А.

За результатами ППП було сформовано чорновик звіту, який передали виконуючому обов’язки генерального директора ЮУАЕС Володимиру Богатчуку. За півтора-два місяці буде підготовлено остаточний звіт.  Передаючи попередній документ, В.Лівінський наголосив, що гарний результат - не привід розслаблятися. Роботу треба продовжувати, не упускаючи дрібниць.

«Процес вдосконалення не має меж. Тому усе, що стосується ядерної та радіаційної безпеки, стабільної роботи підприємства завжди перебуває під пильним контролем наших фахівців, спеціалістів компанії і регулюючих органів. Ми вдячні експертам ВАО АЕС за виконану роботу і обов’язково врахуємо усі їх рекомендації. Аспекти, які були озвучені, до наступної партнерської перевірки перейдуть у позитивну площину», - підсумував В.Богатчук.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...