Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершується заміна конденсатора енергоблока №3
AA

На ЮУАЕС завершується заміна конденсатора енергоблока №3

На енергоблоці №3 ЮУАЕС практично завершено заміну конденсатора турбіни. Успішно проведено його гідравлічні випробування. Наразі тривають роботи з монтажу конструкцій для обслуговування обладнання та опорядкування зовнішніх елементів.

«Усі монтажні та зварювальні роботи виконано згідно з графіком. Наразі ми вже  провели гідравлічні випробування – повідомив заступник начальника турбінного цеху №2 з ремонту Євген Чорнозубенко. – Корпус перевірили на щільність, заповнивши його парою приблизно на 5 тисяч  тонн. Це дозволило нам визначити дефектні місця і усунути зауваження. Повторні заповнення показали, що конденсатор готовий до подальших етапів випробувань. Вони проводитимуться спільно з персоналом служби наладки і випробувань обладнання вже на номінальній потужності енергоблока».

Заміна конденсатора турбіни була однією з основних робіт, які визначали тривалість ремонтної кампанії. На її виконання передбачалось 170 діб. Працювати довелось напружено, оскільки модифікація обладнання і його компонування у машинній залі ускладнювали демонтаж. Безпосередньо виведення з машинної зали демонтованих модулів тривало 34 дні. 22 доби знадобилось на встановлення нових. Замінено приблизно 1330 тон металоконструкцій. На сьогодні усі основні роботи виконано. Графіка дотримано. На конденсаторі завершуються опоряджувальні заходи: зачищення швів, приварювання сходів та майданчиків для обслуговування, налаштування контрольно-вимірювальних приладів. 

«Ми завдячуємо усім, хто працював у єдиній команді на цій важливій і відповідальній ділянці роботи. Оновлений конденсатор дозволить підвищити коефіцієнт корисної дії енергоблока, а це додаткові кіловати. Крім того, покращиться хімічний стан теплоносія другого контуру. Під час планового ремонту крім заміни конденсатора турбіни ми також виконали реконструкцію конденсаторів турбоживильних насосів», - підсумував заступник начальника турбінного цеху №2 з ремонту Євген Чорнозубенко.

Над заміною конденсатора турбіни енергоблока №3 працювало кілька сотень фахівців.  Це безпосередні виконавці робіт - монтажники, зварювальники, різчики, геодезисти, кранівники. Головним підрядчиком виступала організація ТОВ «Альянс», на субпідряді у неї працювала «ТМ Одеса». Шеф-нагляд здійснювали представники фірми-виробника обладнання  ВАТ «Турбоатом»Документацію на реконструкцію розробила проектна організація  «ЮТЕМ-ІНЖИНІРИНГ». З підрозділів ЮУАЕС у процесі підготовки та виконання робіт були задіяні спеціалісти служби модернізації та реконструкції, відділу підготовки та проведення ремонтів, конструкторсько-технологічного відділу, управління виробничо-технічної комплектації. Активну участь у роботах брав персонал енергоремонтного підрозділу, а координували усі дії працівники турбінного цеху №2 ЮУАЕС.

Заміна конденсатора сприятиме підвищенню ефективності роботи енергоблока №3 ЮУАЕС в цілому. Крім того, це один з важливих кроків на шляху до продовження строку його експлуатації.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...