Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершено повірку АСКРО
AA

На ЮУАЕС завершено повірку АСКРО

На Южно-Українській АЕС 20 серпня завершено другий етап робіт з щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

У рамках другого етапу було проведено повірку блоків детектування в Южноукраїнську (лабораторія зовнішньої дозиметрії ЮУАЕС, інструментальне виробництво ВП «Атоменергомаш»), у Арбузинці, Благодатному, Агрономії, Вознесенську та Доманівці. «Усі блоки детектування успішно пройшли процедуру повірки, про що Южно-Українській АЕС видано Посвідчення встановленого зразка, - повідомляє про підсумки роботи начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії цеху радіаційної безпеки ВП ЮУАЕС Андрій Гришан. - Повірку проводив Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації. Для її виконання блоки детектування було демонтовано, доставлено на майданчик атомної станції, повірено та повернуто на штатні місця».

У рамках першого етапу, який проходив у липні, проведено повірку блоків детектування, встановлених у місті Южноукраїнськ (спорткомплекс «Олімп»), селах Новоселівка, Акмечетські Ставки, Кузнецове, Іванівка та Бузьке, а також у селищах Костянтинівка і Олександрівка.

 

*Повірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірів.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...