Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершено перший етап робіт з повірки АСКРО
AA

На ЮУАЕС завершено перший етап робіт з повірки АСКРО

На Южно-Українській АЕС 19 серпня завершено перший етап робіт з щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

У рамках першого етапу проведено повірку блоків детектування, встановлених у місті Южноукраїнськ (ККСС «Олімп»), селах Новоселівка, Олександрівка, Акмечетські ставки, Кузнецове, Іванівка та Бузьке, а також у селищі Костянтинівка та Олександрівка.

Перевірку проводив ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Для її виконання блоки детектування демонтували, доставили на майданчик атомної станції, повірили та повернули на штатні місця.

«Усі блоки детектування успішно пройшли процедуру повірки. За її результатами Южно-Українській АЕС видано Посвідчення встановленого зразка», - підбиває підсумки роботи начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії цеху радіаційної безпеки ВП ЮУАЕС Андрій Гришан і повідомляє про старт другого етапу, який продовжиться 12 днів - з 19 по 30 серпня.

Під час другого етапу повірку пройдуть блоки детектування, встановлені в містах Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії ВП ЮУАЕС, завод інструментального виробництва ВП АЕМ) і Вознесенськ, селищах Арбузинка та Доманівка, а також у селах Благодатне і Агрономія.

Поетапна повірка блоків детектування дозволяє здійснювати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику ВП ЮУАЕС і зоні спостереження атомної станції.  

Після повірки всі блоки детектування повернуть на штатні місця, про що буде повідомлено додатково.

*Повірка - обов'язкова процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...