Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЭС завершено другий етап повірки АСКРО
AA

На ЮУАЭС завершено другий етап повірки АСКРО

5 вересня на Южно-Українській АЕС завершено другий етап робіт щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження атомної станції.

- Завдяки тому, що процес повірки розділено на два етапи, ми мали можливість здійснювати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику Южно-Українського енергокомплексу та в зоні спостереження атомної станції, - зазначив начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії цеху радіаційної безпеки ВП ЮУАЕС Андрій Гришан. – Сьогодні добіг кінця заключний етап робіт.

Повірку проводило ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Для її виконання блоки детектування було демонтовано, доставлено на майданчик атомної станції, повірено та повернено на штатні місця.

Усі блоки детектування успішно пройшли процедуру перевірки, про що ВП ЮУАЕС видане свідоцтво встановленого зразка.

Нагадуємо, що в рамках першого етапу в червні було проведено повірку блоків детектування, встановлених в місті Южноукраїнськ (ККСС «Олімп»), у селищах Олександрівка та Костянтинівка, селах Новоселівка, Акмечетські ставки, Кузнецово, Івановка та Бузьке.

У рамках другого етапу повірено блоки детектування в містах Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії, ремонтно-механічний завод ВП «Атоменергомаш») і Вознесенськ, селищах Арбузинка та Доманівка, а також в селах Благодатне та Агрономія.

Крім того проведено повірку вимірювачів радіаційного фону ВРФ-02, встановлених у населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС в селах Новоселівка, Акмечетські ставки, Агрономія, Полянка, Благодатне, Полянка (підсобне господарство), Новокрасне та Семенівка, а також у селищах Костянтинівка, Арбузинка та Доманівка.

 

*Перевірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірів.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...