Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС визначено переможців першого етапу Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ»
AA

На ЮУАЕС визначено переможців першого етапу Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ»

У інформцентрі Южно-Українського енергокомплексу визначили переможців першого етапу Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ». Щорічний захід, організаторами якого виступають Українське ядерне товариство та НАЕК «Енергоатом», має на меті формування об’єктивного ставлення старшокласників до атомної енергетики, поглиблення знань школярів та підтримку талановитої молоді. На Южно-Українській АЕС конкурс проходить у рамках молодіжного проекту «NuclearEducation», його програма знайомить молодь з роботою атомної станції через теоретичні та практичні заняття, екскурсії, інтелектуальні турніри.

«Цього року автори рефератів обрали в цілому відомі теми. Тож їх слід було представити так, щоб зацікавити журі. Це вдалося. Сподіваюся, що під час другого етапу конкурсу їх теж визнають цікавими. Цього року від Южно-Української АЕС до Києва поїдуть сильні учасники», - зазначив голова журі, провідний інструктор навчально-тренувального центру ЮУАЕС Яків Бендерський.

Слід сказати, що цього року географія южно-українського відбіркового етапу розширилась. До місцевої молоді, яка традиційно готує конкурсні роботи, долучилася представниця населеного пункту Миколаївської області – с. Калинівка Снігурівського району. Хоч вона й не увійшла до числа призерів, це добра тенденція, яка свідчить про те, що молодь регіону цікавиться роботою Южно-Українського енергокомплексу та атомною енергетикою в цілому.

До захисту рефератів, який проходив у інформаційному центрі ВП ЮУАЕС,  дійшли п’ятеро з семи учасників. Вони представляли професійний ліцей, гімназію та школу №2 міста-супутника атомної станції. Роботи традиційно оцінювало професійне журі з фахівців-атомників. Обрані теми стосувалися зберігання і переробки радіоактивних відходів та відпрацьованого ядерного палива, ставлення мешканців міста до Южно-Української АЕС, інноваційних проектів у енергетичній галузі, впливу атомних електростанцій на навколишнє середовище, а також гальмівного рентгенівського випромінювання.

З кожною роботою члени журі ознайомились заздалегідь. Під час презентацій до уваги бралися  знання з питань ядерної енергетики, самостійність у написанні реферату, вміння розкрити тему та відповісти на додаткові запитання.

У результаті найкращою журі одноголосно визнало дослідницьку роботу Вікторії Каваки щодо ставлення мешканців міста до Южно-Української АЕС.  Працюючи над нею, юна дослідницярозробила анкету, вивчила думку населення різних вікових груп і порівняла результати.

Друге та третє місця у відбірковому етапі конкурсу посіли відповідно Рустам Соболь та Микита Волохов. Як і минулого року, призери отримали грошові заохочення. За умовами конкурсу, фіналісти представлятимуть ЮУАЕС у підсумкових інтелектуальних баталіях другого етапу Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ».  Він відбудеться в Києві 23 квітня. 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...