Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС стартують роботи з повірки АСКРО
AA

На ЮУАЕС стартують роботи з повірки АСКРО

23 липня на Южно-Українській АЕС розпочнуться роботи зі щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Повірку проведе ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації» Для її виконання блоки детектування демонтуються та доставляються на майданчик атомної станції.

«Процес повірки розраховано на 2 місяці, він виконується поетапно, - коментує виконання робіт начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії цеху радіаційної безпеки ВП ЮУАЕС Андрій Гришан. - Це дозволить продовжити безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику енергокомплексу та в зоні спостереження атомної станції в період повірки».

Першим етапом повірки стане підтвердження придатності до подальшої експлуатації блоків детектування, встановлених у Южноукраїнську (ККСС «Олімп»), селищі Олександрівка, селах Новоселівка, Акмечетські ставки, Кузнецове, Іванівка, Костянтинівка та Бузьке.

По завершенні повірки блоки детектування будуть повернуті на штатні місця, про що буде повідомлено додатково.

* Повірка - обов'язкова процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...