Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС перевірено пожежну та техногенну безпеку
AA

На ЮУАЕС перевірено пожежну та техногенну безпеку

З 17 жовтня по 4 листопада у ВП «Южно-Українська АЕС» працювала комісія управління Держнагляду за пожежно-техногенною безпекою ДСНС України в Миколаївській області. Тритижневу роботу було присвячено плановій перевірці додержання вимог нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки об’єктів енергокомплексу.  

Для фахівців держслужби з надзвичайних ситуацій Миколаївщини Южно-Українська АЕС є об’єктом підвищеної уваги №1 (в області налічується близько семисот потенційно небезпечних об’єктів, майже дві сотні з них мають статус підвищеної небезпеки). Повномасштабну перевірку енергокомплексу на відповідність усім вимогам та правилам пожежної і техногенної безпеки здійснюють щороку.

Разом з представниками обласного управління ДСНС до перевірки було залучено фахівців пожежно-рятувального загону №1 (м. Южноукраїнськ). Аби охопити перевіркою всі підрозділи підприємства, було створено 5 робочих груп. Члени комісії здійснили огляди об’єктів, перевірили документацію, простежили за дотриманням правил пожежної безпеки під час виробничого процесу, звернули увагу на наявність планів евакуації, засобів індивідуального захисту тощо. Було перевірено також виконання заходів, внесених до приписів минулорічної перевірки, що стосувалися, перш за все, капітальних робіт з тривалим часом виконання.

9 листопада представникам адміністрації ВП ЮУАЕС (згідно зі встановленими правилами - через 5 діб по завершенні роботи комісії) було вручено приписи щодо приведення роботи підприємства у відповідність до чинних норм протипожежної та техногенної безпеки. При цьому очільник комісії начальник Управління Держнагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, полковник служби цивільного захисту Сергій Жебрак зазначив, що рівень протипожежної та техногенної безпеки на об’єктах Южно-Українського енергокомплексу задовільний. У інтерв’ю місцевим ЗМІ він підкреслив: «Під час планових щорічних перевірок Южно-Української АЕС з боку персоналу мої підлеглі завжди відчувають відкритість і сприяння у роботі. Взаєморозуміння є зі всіма службами АЕС, бо тут добре розуміють – безпека понад усе. Адміністрація енергокомплексу завжди активно реагує на всі рекомендації та намагається покращити стан пожежної і техногенної безпеки об’єктів підприємства».

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...