Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС оперативний штаб під головуванням президента НАЕК «Енергоатом» розглянув хід реконструкції системи техводопостачання та добудови Ташлицької ГАЕС
AA

На ЮУАЕС оперативний штаб під головуванням президента НАЕК «Енергоатом» розглянув хід реконструкції системи техводопостачання та добудови Ташлицької ГАЕС

На Южно-Українській АЕС 19 липня оперативний штаб під головуванням президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського розглянув хід робіт і фінансування реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС і добудови Ташлицької ГАЕС.

Робота штабу почалася оглядом будівельних майданчиків бризкальних басейнів і насосної станції, а продовжилася обговоренням виконання рішень протоколів попередніх засідань, планів закупівель і дотримання графіків будівництва двох об'єктів. Учасниками щомісячного об'єднаного будівельного штабу були також представники дирекції Енергоатома, фахівці ВП «Атомкомплект», проектних інститутів, генерального підрядчика, Южно-Української АЕС і Ташлицької ГАЕС.

Начальник управління капітального будівництва ВП ЮУАЕС Павло Вірич ознайомив учасників штабу з ходом реалізації заходів, що виконуються в рамках реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС. Тут триває будівництво насосної станції подачі води на бризкальні басейни та енергетичних споруд, прокладення магістральних трубопроводів, ведеться робота з придбання гідромеханічного та електротехнічного обладнання.

У другій частині засідання штабу його учасники проаналізували хід реалізації «Графіка завершення будівництва Ташлицької ГАЕС. Введення гідроагрегатів №№3-6». Під час доповіді було зазначено, що сьогодні на об'єкті виконується підготовка території, будівельні роботи в підземному комплексі, на сейсмостанції, сейсмопунктах, ведуться заходи з закупівлі обладнання. Тривають роботи також зі збирання генератора третього гідроагрегату в будівлі ГАЕС, монтаж токопроводів головної електричної схеми, ведеться підготовка Звіту з оцінки впливу на довкілля (ОВД). Зокрема, з ОВД на сьогодні виконано два етапи з трьох.

Окрему увагу учасники штабу приділили питанню фінансування обох об'єктів. У перебігу обговорення проблемних моментів двох проектів були запропоновані шляхи їх вирішення, в протокол занесено нові доручення з вказівкою кінцевих термінів їх реалізації. «Сьогоднішню нараду президент Компанії присвятив тому, щоб ми зробили всі кроки для виконання затверджених заходів у рамках наміченого графіка, - констатувала керівник Дирекції з інвестицій і соціального розвитку ДП «НАЕК «Енергоатом» Тетяна Амосова. - Ухвалено рішення віднайти кошти на продовження робіт з будівництва третього гідроагрегату ТГАЕС і бризкальних басейнів, аби підрядчик зміг наростити обсяги. Цей поштовх дасть нам можливість впритул підійти до монтажу насосів бризкальних басейнів і електричної частини агрегату №3 Ташлицької ГАЕС».

Ефективність завдань, поставлених 19 липня, буде оцінено вже за місяць, на наступному засіданні штабу.

«Бризкальні басейни і Ташлицька ГАЕС - це об'єкти, від яких залежатиме подальша робота Южно-Українського енергокомплексу, - підcумував Юрій Недашковський. - Давайте наполегливо попрацюємо над ключовими пріоритетами. Якщо ми їх вирішимо, у нас буде підстава рухатися далі».

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...