Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС готуються до модернізації системи регулювання турбіни енергоблока №3
AA

На ЮУАЕС готуються до модернізації системи регулювання турбіни енергоблока №3

На Южно-Українській АЕС триває підготовка до модернізації системи автоматичного регулювання (САР) турбіни енергоблока №3. Роботи входять до Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки вітчизняних атомних блоків. Вони фінансуються за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Євратома. Строк реалізації робіт – вересень 2020 року.

До реалізації проєкту залучено фахівців трьох фірм - литовської компанії «Baltijos informacines sistemos» та двох українських – АТ «Турбоатом» і ТОВ «НВП «Моноліт Енерго».

У перебігу дводенної робочої зустрічі, що відбулась на южно-українському майданчику 12-13 лютого, детально розглянули технічні питання, етапи виготовлення обладнання та радилися, як вирішуватимуть проблеми, що постали під час реалізації проєкту. Одна з них – строк виготовлення гідравлічної частини системи регулювання турбіни. За умови контракту, його має бути виготовлено за шість місяців, Турбоатом готовий це зробити за вісім. Заступник головного інженера ЮУАЕС з модернізації та реконструкції Андрій Біндюков уточнює: «Ми вивчаємо два варіанти вирішення цього питання. Перший - Турбоатом віднайде можливість прискорити виготовлення та постачання електротехнічного обладнання, або будемо шукати альтернативного виробника».

Необхідність реконструкції системи автоматичного регулювання швидкохідної турбіни третього «мільонника» назріла давно. Нині діюча система фізично та морально застаріла. У новій планується застосувати найсучасніше обладнання. Це дозволить підвищити експлуатаційні характеристики самої турбіни та стійкість роботи всього енергоблока.

Третій южно-український блок є пілотним серед вітчизняних атомних енергоблоків з модернізації системи регулювання турбіни, тому фахівці прагнуть уникнути ризиків під час втілення проєкту та застосувати вже апробовану практику зарубіжних колег.

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...