Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Ташлицькій ГАЕС пройшли пожежні навчання
AA

На Ташлицькій ГАЕС пройшли пожежні навчання

27 липня в приміщенні маслогосподарства гідроагрегату №1 Ташлицької ГАЕС ВП ЮУАЕС пройшли планові тактико-спеціальні навчання з особовим складом підрозділів Южноукраїнського гарнізону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. Особовий склад державних пожежно-рятувальних частин №25, №27 і №28, члени оперативного штабу пожежогасіння та персонал ТГАЕС відпрацьовували навички взаємодії всіх учасників навчань, а також прийоми та методи роботи зі спецтехнікою.

«За планом тактичного задуму, УМОВНА пожежа виникла в приміщенні машинної зали в результаті пошкодження скляної трубки рівня мастила в котлі маслонапірної установки гідроагрегату №1, - повідомляє подробиці помічник начальника першого державного пожежно-рятувального загону Дмитро Набожинський. - Внаслідок цього, мастило розлилося та загорілося на двох позначках - 11.100 і 5.525. Площа пожежі склала 70 м2 і 100 м2 відповідно. Займання супроводжувалося високою температурою та густим задимленням. Складнощів з ліквідації умовної пожежі додала також наявність потерпілого, який виявився під уламками металевих конструкцій. Усі, хто був задіяний у навчаннях, зі своїми завданнями впоралися добре. Умовну пожежу було локалізовано впродовж години».

У практичному тренуванні з гасіння умовної пожежі відпрацьовувалися прийоми та методи проведення розвідки, оцінки обстановки на займанні, визначення вирішального напрямку оперативних дій пожежних підрозділів, вибір засобів і способів гасіння вогню. Особливу увагу було приділено взаємодії з оперативними службами ГАЕС. Крім стандартної екіпіровки, бійці застосовували спеціальні засоби, які захищають від ураження електричним струмом і забезпечують роботу пожежників в умовах  значної задимленості.

Пожежні навчання на об'єктах Южно-Українського енергокомплексу - заходи планові. Відповідно до затвердженого графіку, вони проводяться щокварталу.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...