Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ПАЕС завершено перший етап повірки обладнання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки
AA

На ПАЕС завершено перший етап повірки обладнання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки

1 вересня у ВП «Південноукраїнська АЕС» завершено перший етап робіт з щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), що встановлені на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Повірку проводив ДП «Київський регіональний центр стандартизації, метрології та сертификації». Для її виконання блоки детектування були демонтовані, доставлені до м. Біла Церква, повірені та повернуті на штатні місця.

Усі блоки детектування успішно пройшли процедуру повірки, про що ВП ПАЕС видано Свідоцтво встановленого зразка.

Нагадуємо, що в рамках першого етапу проведено повірку блоків детектування, встановлених у місті Южноукраїнськ (СК «Олімп»), селищах  Олександрівка, Костянтинівка, селах Новоселівка, Акмечетські ставки, Кузнецове, Іванівка, Бузьке.

 Успішно завершена також планова Держповірка вимірювачів радіаційного фону ІРФ-02, встановлених у населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС: Костянтинівці, Благодатному, Новокрасному, Арбузинці, Полянці, Агрономії, Жовтневому та Доманівці.


* Повірка - обов'язкова процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...