Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ПАЕС розпочався другий етап повірки обладнання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки
AA

На ПАЕС розпочався другий етап повірки обладнання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки

15 вересня у ВП «Південноукраїнська АЕС» розпочато роботи другого етапу щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), що встановлені на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження атомної станції.

Повірку проводить ДП «Київський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Для її виконання блоки детектування демонтують, повірять і повернуть на штатні місця.

У рамках другого етапу виконується повірка блоків детектування в м. Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії ПАЕС), на ремонтно-механічному заводі ВП «Атоменергомаш», у м. Вознесенськ, смт Арбузинка, смт Доманівка, с. Благодатне, с.Агрономія.


*Повірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...