Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На енергоблоці №3 Южно-Української АЕС завершено процес очищення маслосистеми турбіни
AA

На енергоблоці №3 Южно-Української АЕС завершено процес очищення маслосистеми турбіни

Під час планово-попереджувального ремонту (ППР) енергоблока №3 ЮУАЕС реалізовано унікальну для українських атомних електростанцій роботу - очищення маслосистеми турбіни від внутрішніх відкладень, що призводили до прискореної деградації мастильних матеріалів. Очищення маслосистеми дозволить южноукраїнським атомникам вирішити проблему якості вогнетривкої рідини в системі змащування турбіни і турбоживильних насосів.

Роботи виконувала польська компанії Ecol Sp/z.o.o за власною розробленою і запатентованою технологію. Вона передбачає  гідродинамічне очищення внутрішньої поверхні ємностей та трубопроводів  маслосистеми водою під тиском, осушення, візуальну перевірку за допомогою відеоендоскопа. Наступні етапи - турбулентне відмивання системи мастилом, дозаповнення та фільтрація. Наразі роботи завершено.  

«За попередньою оцінкою можу сказати, що нас задовольняє чистота внутрішньої поверхні маслобаків та трубопроводів, та й за кольором мастила зрозуміло, що система добре відмита. Проте за умовами контракту Ecol Sp/z.o.o має зробити контрольні аналізи, ми зробимо свої і порівняємо їх. Якщо дані співпадуть  і відповідатимуть діючим нормам якості для мастил АЕС, робота вважатиметься завершеною і ми зможемо приступити до пускових операцій,» - констатує начальник зміни турбінного цеху №2 Ігор Абабков.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...