Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На енергоблоці №2 ЮУАЕС ведеться реконструкція системи регулювання турбіни
AA

На енергоблоці №2 ЮУАЕС ведеться реконструкція системи регулювання турбіни

У переліку основних робіт, які виконуються на енергоблоці №2 ЮУАЕС у перебігу планово-попереджувального ремонту, - реконструкція системи регулювання турбіни. Вона виконується в рамках реалізації «Програми заходів з модернізації енергоблоків АЕС для участі в нормованому первинному регулюванні частоти в Об’єднаній енергетичній системі України». Енергоблоки №2 Южно-Української, №1 Запорізької та №2 Хмельницької атомних електростанцій були визнані «пілотними» з її впровадження.

Українська енергосистема готується до синхронізації з європейською континентальною енергетичною системою. Для того, щоб цей процес став можливим, генеруючі компанії мають видавати якісну напругу – тримати в мережі 50 Гц.

Саме для досягнення цієї мети профільне міністерство та НАЕК «Енергоатом» у 2018 році погодили низку технологічних заходів, які необхідно впровадити на всіх 15-ти енергоблоках АЕС України.

«На енергоблоці №2 ЮУАЕС частину робіт вже виконано: на блочному щиті керування замінено програмно-технічний комплекс управління турбіни. Залишилось провести реконструкцію її гідравлічної системи регулювання. У неї будуть свої датчики та управління. Тобто, це буде, по суті, ще одна система управління турбіни», - пояснює начальник турбінного цеху №1 Олександр Кравцов.

Усі ці заходи дозволять підтримувати стабільність у роботі турбіни, забезпечуючи тим самим її постійну частоту в 1500 обертів за хвилину.

Виробник обладнання – АТ «Турбоатом». У монтажі задіяний персонал ВП «Атомремонтсервіс», підрядних організацій ПАТ «Юженергобуд» і ПП «Укртехенерго».

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...