Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | МОЗ: ситуація з COVID-19 погіршується у Києві та 17 областях України
AA

МОЗ: ситуація з COVID-19 погіршується у Києві та 17 областях України

За останні два тижні ситуація з захворюваністю на COVID-19 погіршуються у 17 областях та Києві. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

«За останні два тижні показник граничного значення у 12 хворих на 100 тис. населення перевищує у Києві, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській. Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях», – мовиться у повідомленні.

Зазначається також, що відмітку в 50% пацієнтів з коронавірусом подолали лікарні у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській і Рівненській областях.

Окрім того, у прифронтових районах Донбасу проводять замало тестів.

«Забагато хворих на COVID-19 виявляють у Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій і Чернівецькій областях», – заявили у МОЗ.

Сьогодні комісія з епідемічної безпеки повинна переглянути поділ на карантинні зони в країні.

В Україні протягом 19 серпня зафіксовано черговий антирекорд за кількістю інфікованих коронавірусом – 2 134 нових хворих за добу. Також вчора була найбільша кількість померлих від COVID-19 – 40.

Всього від початку пандемії в Україні виявили 98 537 випадків захворювання, одужали за цей час понад 50 тисяч людей, померли 2 184.

___________________________

По Южноукраїнську. 20 серпня 2020 року відбулося чергове засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов'язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території міста Южноукраїнська.

Розглянуто 6 питань, зокрема: про епідемічну ситуацію  місті Южноукраїнську пов’язану із розповсюдженням інфекційної хвороби COVID-19, про роботу дитячих дошкільних закладів у місті в умовах послаблення карантинних заходів, про результати перевірки навчальних закладів міста щодо готовності до навчального року, про поводження з побутовими відходами, які утворились внаслідок лікування пацієнтів, хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та недопущення їх розміщення на полігонах твердих побутових відходів, про усний запит батьків випускників щодо проведення святкової лінійки в навчальних закладах, по яким прийняті відповідні рішення.

Особливу увагу було приділено при розгляді Голови Миколаївського обласного комітету профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України Миронової В.А.

На сьогоднішній день в Миколаївській області намічається стрімкий ріст кількості захворювань на коронавірус. На підставі вищевикладеного міський штаб одноголосно прийняв рішення не надавати дозволу АТ Юженергобуд на проведення дитячого заходу 24 серпня 2020 року.

Читайте також