Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Місцева влада не має права стояти осторонь допомоги силовим структурам та військовим підрозділам», - Олексій Савченко
AA

«Місцева влада не має права стояти осторонь допомоги силовим структурам та військовим підрозділам», - Олексій Савченко

Миколаївська обласна державна адміністрація системно підходить до питань пов’язаних з підтримкою структур, що задіяні у забезпеченні правопорядку на території області та у забезпеченні захисту територіальної цілісності країни.

 

Так, ще у квітні 2017 року, за ініціативи голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, депутатами обласної ради була затверджена обласна комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян у Миколаївській області на 2017 – 2021 роки, в якій передбачена можливість поліпшення матеріально-технічної бази відповідних структур, які працюють над підтриманням безпеки в області і задіяні у відстоюванні національних інтересів.

Так, для реалізації вищезгаданої програми на 2018 рік було передбачено фінансування у розмірі більше 6,5 млн грн. Ці кошти спрямовуються на поліпшення матеріально-технічної бази дільничних інспекторів поліції, координаційної групи Антитерористичного центру, що діє при управлінні Служби безпеки України в Миколаївській області та її штабу, відповідних підрозділів Національної гвардії України, підрозділів ДСНС, військових частин, військкоматів та ін.

Ініціативу голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка взяли за приклад і підтримали більшість районів, міст та об’єднаних територіальних громад, які в свою чергу також розробили і затвердили в себе відповідні програми з урахуванням вимог чинного законодавства.

У квітні 2018 року до зазначеної програми були внесені зміни, якими фінансування було збільшене до 7,7 млн грн. 

“Одним із завдань обласної державної адміністрації є визначення пріоритетів і напрямків руху. Переконаний, що місцева влада не має права стояти осторонь від допомоги структурам, співробітники яких, щоденно ризикуючи своїм життям, виконують важливі функції визначені державою. Саме тому нами була запропонована і розроблена спеціальна комплексна програма, яка дозволяє нам поліпшити матеріально-технічну базу відповідних структур, шляхом придбання спеціального обладнання, комп’ютерної та оргтехніки, засобів зв'язку та відеоспостереження, обладнання і запасних частин для ремонту та обслуговування службового автотранспорту, меблів та іншого. Цією програмою ми задали темп і акцентували увагу на пріоритетах, показавши на своєму прикладі, як можна надавати підтримку згаданим підрозділам. Я вдячний нашим районам та ОТГ, що взяли приклад з Миколаївської ОДА, долучилися і прийняли в себе аналогічні програми, демонструючи консолідацію перед викликами, що сьогодні стоять перед усією громадою”, - коментує голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

Олексій Савченко також  зазначив, що завдяки впровадженим обласною владою програмам, з’явилася можливість вирішувати проблеми значно оперативніше.

Нещодавній приклад – на початку вересня на адресу Первомайської РДА надійшов лист від командування військової частини А2227 із проханням надати допомогу в придбанні необхідних матеріалів для облаштування побуту особового складу в польових умовах. Вже менше ніж через місяць військові отримали усе необхідне, зокрема й морозильну камеру об’ємом в 500 літрів.

Нагадаємо, раніше голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко разом з народним депутатом України Андрієм Вадатурським, відвідуючи 40-ву окрему артилерійську бригаду на полігоні Широкий Лан, передали військовим тенісні столи.

www.mk.gov.ua

 

 

 

Читайте також

З жовтня 2020 року при облдержадміністрації запрацювала робоча група з врегулювання проблемних питань, які виникають під час реєстрації фермерами податкових накладних

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації

До основних завдань робочої групи входять: сприяння взаємодії органів влади у врегулюванні про...