Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Мер Южноукраїнська Валерій Онуфрієнко минулого тижня здійснив робочі поїздки у три міста
AA

Мер Южноукраїнська Валерій Онуфрієнко минулого тижня здійснив робочі поїздки у три міста

Мер Южноукраїнська Валерій Онуфрієнко минулого тижня здійснив робочі поїздки у три міста – Київ, Вараш Рівненської області та Очаків Миколаївської області.

7 липня Валерій Онуфрієнко провів у Києві, де відбувся Всеукраїнський з’їзд територіальних громад під гаслом «Голос громад має бути потужним!», у якому взяли участь голови міських, селищних, сільських рад, посадовці центральних органів державної влади, народні депутати, представники міжнародних організацій та проектів технічної допомоги, експерти. Організатор з’їзду – Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад. Спілкувались про складнощі децентралізації, механізми міжмуніципального співробітництва, розмежування повноважень, обмінювались досвідом, планами, ідеями тощо. Результатом живого спілкування стало прийняття резолюції до керівництва держави щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації та подальшого законодавчого унормування процесу децентралізації.

 

8 липня Валерій Онуфрієнко відвідав місто-супутник АЕС - Вараш, де зустрівся з його очільником Олександром Мензулом для обміну досвідом. Декілька годин обговорювали спільні проблемні питання, зокрема борг перед атомними станціями. У Вараші заборгованість складає 87 млн. грн., у Южноукраїнську – близько 200 млн. грн. Очільник Южноукраїнської територіальної громади був вражений цілістю дорожнього покриття після ремонтів теплових та водних комунікацій, чистотою та використанням лише за призначенням автобусних зупинок тощо. 

 

9 липня у місті Очакові пройшов регіональний форум з питань впровадження земельної реформи, що почала діяти з 1 липня 2021 року. На ньому були присутні представники влади від державної до місцевої, народні депутати України та представники 52 територіальних громад Миколаївщини, в тому числі й наш міський голова Валерій Онуфрієнко. Головна тема - Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин" та зміни, які він принесе громадам. Очікуються позитивні зміни у сільськогосподарській галузі, прогнозуються прибутки для землевласників і, відповідно, збільшення надходжень до держбюджету.

 

Учасники форуму обговорювали взаємодію податкових органів з територіальними громадами Миколаївщини, електронні земельні торги як інструмент збільшення надходжень до місцевих бюджетів, державний екологічний нагляд за впровадженням відходів та налагодження комунікації громадами, роль територіальних громад у створенні національної інфраструктури геопросторових даних та інші земельні питання.

Як зазначив Валерій Онуфрієнко, форум виявився дуже інформативним і корисним в умовах змін законодавства.

 

Читайте також