Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Людмила Самчинська – Почесний громадянин Южноукраїнська
AA

Людмила Самчинська – Почесний громадянин Южноукраїнська

На 25 сесії Южноукраїнської міської ради 7 скликання, яка відбулась 25 травня 2017 року, напередодні святкування 30-річчя присвоєння новозбудованому населеному пункту Южно-Української атомної електростанції найменування «місто Южноукраїнськ», прийняте рішення про присвоєння керівникові народного ансамблю бального танцю «Натхнення» Л.Ю. Самчинській звання «Почесний громадянин міста Южноукраїнська». Ім’я Людмили Юріївни занесено до Книги Почесних громадян міста. На урочистостях на честь святкування ювілейної річниці, міський голова Віктор Пароконний вручив їй атрибути відзнаки.

Л.Ю. Самчинська народилася у селі Костянтинівка Арбузинського району Миколаївської області. Навчалась у Костянтинівській середній школі, а потім – в Одеському державному інституті ім. Мечникова, де отримала диплом викладача української мови та літератури. У 1989 році закінчила інститут підвищення кваліфікації працівників культури.

Свою трудову діяльність Самчинська розпочала в селі Костянтинівка, на посаді керівника ансамблю бального танцю. В 1979 році переїхала до Южноукраїнська, де спочатку працювала викладачем української мови і літератури загальноосвітньої школи №1 та паралельно – у клубі «Строитель». З 1987 по 2008 роки Людмила Юріївна обіймала посаду тренера комбінату культурно-спортивних споруд «Олімп» ВП ЮУ АЕС НАЕК «Енергоатом». Після цього була прийнята на роботу в палац культури «Енергетик» художнім керівником ансамблю бального танцю «Натхнення», де й працює до цього часу.

В 1990 році очолюваний Самчинською колектив «Натхнення» отримав звання народного. В 2011-му Людмила Юріївна стала лауреатом конкурсу «Людина року Миколаївщини та була визнана кращим тренером України за результатами офіційних кубків та чемпіонатів України з танцювального спорту. В цьому ж році керівник «Натхнення» отримала міжнародну суддівську категорію WDSF, а очолюваний нею колектив став кращим клубом України 2011.

Людмила Юріївна Самчинська виховала двох синів. Один з них працює на Южно-Українській атомній електростанції, інший – професійний танцюрист.      

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...

Апаратна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Апаратна нарада під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка була проведена у четве...

Оголошення

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...