Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Лист керівнику робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної  надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із  поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території  Миколаївської області ТРАЙТЛІ О.О.
AA

Лист керівнику робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної  надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із  поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території  Миколаївської області ТРАЙТЛІ О.О.

 

21.04.2020

11/02-34/1487

Керівнику робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної 
надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із 
поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території 
Миколаївської області
ТРАЙТЛІ О.О.

Про забезпечення потреб мешканців
міста Южноукраїнська в умовах карантину

 

Вже вдруге звертаємось до Вас з актуального питання. Ми знаємо, що з 24 квітня 2020 року в країні можуть бути певні карантинні послаблення. Поряд з дозволами на роботу для окремих видів бізнесу, ми просимо дозволити мешканцям  міста Южноукраїнська відвідувати свої дачні ділянки, які знаходяться за межами міста.

Южноукраїнськ - це монофункціональне місто, де його соціально вразливі мешканці, які є значною часткою територіальної громади,  проживають в багатоповерхівках і дачні городи для них є важливим додатком до їхнього споживчого кошику.   

За можливості просимо дозволити і роботу міських продовольчих ринків, адже свіжі овочі та фрукти підвищують імунітет людини, що відіграє важливу роль у  боротьбі з коронавірусом SARS CoV-2. При цьому, за дні попереднього дозволу на роботу ринків, вони проявили дисциплінованість щодо дотримання карантинних вимог, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.03.2020 №5.

Одночасно ми посилимо пропускний режим для дачних поїздок за умови підтвердження членства у содово-городніх товариствах (далі - СОТ) головами СОТ, які внесемо в перепустки. А ще це територія, де влітку багато мешканців міста просто проживають, це територія певної обсервації.  До цього додаємо, що пішки та на велосипедах люди все одно пробираються на свої дачі, бо периметр міста перекрити неможливо. То краще аби цей процес був би підконтрольним через блок-пости.

Карантинні обмеження можуть тривати довго, а економіка міста, його мешканців по їх спроможності задовольняти свої життєві потреби та оплачувати житлово-комунальні послуги довго не протримається.

Баланс таких рішень є на контролі керівництва країни та й ініціативи людей з місць, які знають особливості їх проживання, теж мають бути враховані. Сподіваємось, що в країні вже накопичено досвід, є захисні засоби від SARS CoV-2 і ми зможемо утримати соціальне забезпечення мешканців Южноукраїнська в цих складних умовах. 

 

За погодженням міських штабів,
міський голова     В.К.  Пароконний

Читайте також