Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Легалізація виплати заробітної плати
AA

Легалізація виплати заробітної плати

Актуальною темою сьогодення залишається боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах», дотримання державних гарантій щодо оплати праці, недопущення виникнення заборгованості із виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та суб’єкти підприємницької діяльності-фізичні особи при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись норм чинного законодавства, нести відповідальність за їх порушення.

«Тіньові» заробітки виникають коли роботодавці змушують робітників працювати без оформлення трудових відносин та видають працівникам заробітну плату «у конвертах».

Для роботодавця відсутність належно оформлених трудових відносин з найманими працівниками приводить до позбавлення права вимагати виконання роботи належним чином, дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, режиму роботи, можливості притягнути працівника до відповідальності.

Працівник, який погоджується на таке працевлаштування, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем, він не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та страхового стажу.

Оформлення трудових відносин у законодавчо встановленому порядку, офіційне отримання заробітної плати - це державний захист від незаконного звільнення, це безпечні умови праці та гарантоване право на відпочинок, на своєчасно виплачену легальну заробітну плату, страховий стаж та можливість при досягненні пенсійного віку мати гідне пенсійне забезпечення.

Звичайно, більшість роботодавців усвідомлюють свою відповідальність перед працівниками, перед державою і виплачують заробітну плату відповідно до законодавства.

Шановані роботодавці! Потурбуйтесь про соціальну захищеність Ваших працівників і пам’ятайте, що бізнес має бути не лише законослухняним, але і соціально відповідальним. Рекомендуємо привести у відповідність до норм діючого законодавства трудові відносини з найманими працівниками. Просимо вчасно та у повному розмірі проводити виплату заробітної плати найманим працівникам.

Пам’ятайте, що дотримання норм трудового законодавства, державних соціальних гарантій – основа успішної діяльності Вашого бізнесу, нашої територіальної громади.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...