Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Круглий стіл: Стан виробничого травматизму та профілактичної роботи по його запобіганню на підприємствах, в організаціях, установах м.Южноукраїнська та Арбузинського району за І півріччя 2018 року
AA

Круглий стіл: Стан виробничого травматизму та профілактичної роботи по його запобіганню на підприємствах, в організаціях, установах м.Южноукраїнська та Арбузинського району за І півріччя 2018 року

2 серпня  2018 року в Южноукраїнському міському відділенні Управління ВД Фонду соціального страхування України в Миколаївській області  проведено круглий стіл на який були запрошені Управління Держпраці у Миколаївській області, органи місцевого самоврядування. голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості, інженери з охорони праці підприємств міста.

В ході круглого столу  начальник відділення Гут С.С.   проаналізувала стан виробничого травматизму по м. Южноукраїнську,  Арбузинському району та Миколаївській області за І півріччя 2018 року. В І півріччі 2018 року на підприємствах м. Южноукраїнськ та Арбузинського району зареєстровано 3 нещасних випадки, в якому постраждали на виробництві 3 особи, з тимчасовою втратою працездатності.

Нещасні випадки стались у м. Южноукраїнськ на 3 підприємствах:Відокремлений підрозділ «Южноукраїнська АЕС»,  КП «ЖЕО» та ПрАТ «Юженергобуд»

По Миколаївській області в І півріччі 2018 року робочими органами управління виконавчої дирекції Фонду зареєстровано 57 (з них 4 – смертельно) потерпілих від нещасних випадків на виробництві.

В зазначеному періоді зареєстровано 2 групових нещасних випадки без смертельних наслідків. Внаслідок дорожньо-транспортних пригод постраждало 5 працівників Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Миколаївської обласної ради та 2 працівника ТОВ СП «Нібулон» філії ДП «Лідіївське».

Зареєстровано 5 професійних захворювань з діагнозом «хронічне обструктивне захворювання легень» у працівників державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря-Машпроект».

На підприємствах області травмовано 56% (32) чоловіків та 44% (25) жінок від загальної кількості травмованих.

Страховий експерт з охорони праці Чернієнко Н.І. підвела підсумки роботи відділення щодо профілактичної роботи по запобіганню травматизму та професійних захворювань на виробництві.

З метою пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці в засобах масової інформації розміщено 18 публікацій з питань охорони праці і соціального захисту працюючих, надано 5 консультацій. Прийняли участь: - в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на 7 підприємствах;

- в роботі комісій з питань охорони праці на  1 підприємстві;

- в роботі 5 комісій з перевірки знань з охорони праці працівників;

- в розробленні 5 нормативних актів (інструкцій, положення);

-в розробленні профілактичних заходів, механізмів їх реалізації, впровадження їх на 10 підприємствах страхувальників, внесення пропозицій щодо підвищення безпеки виробництва.

Голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Миронова В.А. відмітила плідну спільну роботу Фонду соціального страхування, роботодавців і профспілки. Завірила присутніх, що завжди готова допомагати Фонду щодо покращення охорони праці на підприємствах міста  та обслуговування людей.

 

 

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...