Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Конкурси наукових доповідей серед молодих працівників ВП ЮУАЕС: переможців визначено
AA

Конкурси наукових доповідей серед молодих працівників ВП ЮУАЕС: переможців визначено

5 та 8 жовтня 2021 р. у ВП ЮУАЕС проведено конкурси наукових доповідей серед молодих працівників. Свої напрацювання на виробничу тематику представили п’ятеро фахівців, розробки соціального спрямування захищали троє працівників. Переможцями стали інженер відділу ядерної безпеки Віталій Щербатий та інженер управління кадрів Олена Твердохліб.

Конкурс наукових доповідей був започаткований спільно адміністрацією Енергоатома та профспілковим комітетом у 2009 році. Тож ця форма роботи з молодими працівниками проводиться вже 12-й рік поспіль. Конкурси спочатку проходять на майданчиках АЕС, а другий етап, фінальний, – у Дирекції Компанії.

Мета заходу – стимулювання ініціативи, розкриття науково-технічного потенціалу, підвищення загального рівня знань, генерація нових ідей у молодих працівників. Не менш важливим завданням є пошук нових шляхів оптимізації виробничого процесу.

Склад конкурсних комісій був представницький, як зазвичай: перші керівники підприємства спланували свій час так, щоб поспілкуватися з молодими колегами.

«У вас підготовлені доволі продумані доповіді. Сподіваємося, буде цікаво. Але найголовніше те, що в цьому процесі є ваша зацікавленість», – привітав учасників конкурсу заступник генерального директора ВП ЮУАЕС з якості та управління Володимир Богатчук.

Молоді фахівці не просто представляли свої роботи, а й захищали їх  треба було відповісти на запитання членів комісії та інших конкурсантів.

У підсумку, третє місце посів Владислав Гончарук – електрослюсар цеху теплової автоматики та вимірювань. Він розробив методику отримання гамма квантів, засновану на явищі гальмівного випромінювання. Друге місце члени комісії віддали Віталію Хоменку, інженеру конструкторсько-технологічного відділу. Він розробив і представив маніпулятор для вилучення сторонніх предметів з важкодоступних місць обладнання АЕС. Ну а переможцем конкурсу став інженер відділу ядерної безпеки Віталій Щербатий. Він працював над удосконаленням процесу підготовки до відправлення відпрацьованого ядерного палива з енергоблоків ЮУАЕС згідно з технологією «HOLTEC».

«Я брав участь у конкурсі минулого року, але на соціальну тему, пов’язану з професійним вигоранням. А цього року тема уже конкретно пов’язана з моєю роботою. Нині впроваджується технологія HOLTEC. Тому тему придумувати не довелося. Це конкретна робота, яку я зараз виконую. І результати достойні того, щоб про них говорити і показувати», – розповів Віталій Щербатий.

У конкурсі доповідей, що мали соціальне спрямування, третє місце посів електромонтер електроцеху Антон Василенко, який досліджував соціально-психологічні наслідки аварії на ЧАЕС та АЕС Фукусіма. Другою стала кранівниця енергоремонтного підрозділу Катерина Луцій з презентацією «Покращення ефективності роботи працівників за рахунок проведення ефективного дозвілля». Перемогла ж у конкурсі Олена Твердохліб, інженер управління кадрів, яка навела приклади соціального залучення жінок Енергоатома.

Члени комісій зауважили, що враховували практичну цінність розробок молодих фахівців, уміння викласти матеріал. Висловили сподівання, що і в подальшому молоді працівники генеруватимуть нові ідеї, які будуть корисними для підприємства. Зауважили також, що участь у конкурсі – це можливість краще проявити себе, отримати досвід у публічних виступах.

У ВП ЮУАЕС працюють майже 2 тисячі працівників віком до 35 років. Якраз конкурси наукових доповідей та професійної майстерності заохочують молодих атомників до виробничої та соціальної активності, сприяють професійному та кар’єрному зростанню.

Переможці конкурсів отримають грамоти та грошові винагороди.

Другий етап конкурсів наукових доповідей серед молодих працівників Енергоатома заплановано на листопад.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...