Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Команда ЮУАЭС отримала кубок Мальтійських маневрів волонтерів-рятувальників
AA

Команда ЮУАЭС отримала кубок Мальтійських маневрів волонтерів-рятувальників

Команда Южно-Української АЕС отримала кубок ІІ Міжнародних маневрів медичних рятувальників Мальтійської служби допомоги за кращу командну роботу.

Змагання проходили 2-4 вересня в місті Берегово (Закарпатська область) у рамках проекту «Розвиток системи добровільної рятувальної служби в Україні», за фінансування з коштів Програми польського співробітництва в галузі розвитку (Міністерство закордонних справ Польщі) спільно з Мальтійською Службою Допомоги в Україні. Маневри стали логічним завершенням піврічного навчання волонтерів-рятувальників України з надання кваліфікованої першої допомоги.

Учасниками змагань були 16 команд з Івано-Франківська, Львова, Києва, Запоріжжя, Южноукраїнська, Маріуполя та Берегово, а також зарубіжні команди з Польщі та Угорщини.

Місто атомників Южноукраїнськ представляли волонтери-рятувальники містоутворюючого підприємства - ВП ЮУАЕС. Щоб потрапити до складу команди, їм довелося пройти жорсткий відбір і двоетапну підготовку: спочатку в місті-супутнику АЕС на базі клубу «Шершень», а далі - в київському центрі Мальтійської служби допомоги. У підсумку на змагання в Берегово відправилися четверо найпідготовленіших: Сергій Бишевий (служба відомчого нагляду), Дмитро Васильковський (служба контролю металів), Юрій Кербицький (цех теплової автоматики та вимірювань) і Андрій Дікусар (управління виробничо-технічної комплектації).

Це перший досвід участі співробітників ЮУАЕС у таких змаганнях-маневрах. Проте, вони показали гідний результат, набравши 136 балів і посівши 6 місце серед 16 команд. Про напруженість боротьби свідчить, наприклад, той факт, що від команди-переможця з Івано-Франківська южно-українців відділяли всього 9 балів.

Капітан команди Андрій Дікусар ділиться враженнями: «Метою змагань була перевірка засвоєних знань і навичок з надання першої кваліфікованої допомоги потерпілим у різних життєвих ситуаціях в умовах, максимально наближених до реальних. Кожна команда виконувала 5 завдань, під час яких було змодельовано різні ситуації: перша допомога потопельникові, при падінні з висоти, постраждалим у ДТП, в разі інфаркту та нападу епілепсії, при ампутації нижньої кінцівки. Роботу учасників змагань оцінювали професійні судді-рятувальники з країн Євросоюзу. Несподіванкою цих маневрів було нічне завдання, під час якого необхідно було надати допомогу великій кількості потерпілих. Саме за його виконання нашій команді вручено кубок ІІ Міжнародних маневрів медичних рятувальників Мальтійської служби допомоги за найзлагодженішу командну роботу».

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...