Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колишні радянські військовополонені невдовзі зможуть отримати одноразову грошову допомогу
AA

Колишні радянські військовополонені невдовзі зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради доводить інформацію до жителів міста:

Німецький Бундестаг 21 травня 2015 року ухвалив рішення про те, що колишні радянські військовополонені в знак визнання завданої їм кривди  мають отримати символічну грошову допомогу.  Військовослужбовці радянських збройних сил, які в період Другої світової війни 22 червня 1941 р. по 8 травня 1945 р. перебували у німецькому полоні, як військовополонені, можуть отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 2 500 євро. Відшкодування не отримують особи, які вчинили військові злочини, або злочини проти людства, або сприяли вчиненню цих злочинів.

Зазначене відшкодування є персональним і видаватиметься лише за заявами осіб згаданої категорії.  Подробиці даної виплати  врегульовані Директивою, яка набула чинності 30.09.2015 та була опублікована 14.10.2015. Письмову заяву про виплату допомоги у довільній формі  необхідно надавати до 30.09.2017 за такою адресою Федерального відомства з центральних послуг та нерозв'язаних майнових питань: Bundesamt für zentrale Dienste und offene Vermögensfragen, DGZ Ring 12, 13086 Berlin. . Закордонні представництва Німеччини по всьому світу приймають згадані заяви і  перепроваджують далі.

Спадкоємці колишніх військовополонених не мають правових підстав на отримання відшкодування. Лише у випадку, коли особа, яка має право отримати відшкодування, подала заяву і після того померла, кошти можуть отримати або його дружини, або діти.

Виплата  відбувається без визнання правового зобов»язання. Правових претензій щодо виплати не може бути.

Виплата проводиться тільки за поданою заявою шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок правомочного претендента.

Формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами, а також подальшу інформацію можна отримати на сайті Федерального відомства централізованих служб і відкритих майнових питань.

Довідки за тел. 5-55-17, заступник начальника управління - начальник персоніфікованого обліку Заболотна Лариса Володимирівна.

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...