Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Хоробрим серцям присвячується»
AA

«Хоробрим серцям присвячується»

     6  грудня  у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею відбувся захід, присвячений відкриттю експозиції «Хоробрим серцям присвячується» до Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтерів. На заході були присутні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Галина Мустяца, представники громадських організацій, учасники АТО, Настоятель Храму усіх Святих українського народу Української греко-католицької церкви отець Ігор та  сестри Згромадження святого Йосифа, представники управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, волонтери благодійного фонду «Мирне Небо», представники ЗМІ, учні загальноосвітньої школи № 1, учні державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» та усі охочі. 

    З вітальними словами звернулись перший  заступник міського голови Галина Мустяца, голова Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил України В’ячеслав Громенко, голова громадської організації «Побратими України» Сергій  Скаченко, волонтер благодійного фонду «Мирне Небо» Дмитро Кордон, голова громадської організації «Южноукраїнська міська спілка ветеранів та учасників АТО» Руслан Клименко. Під час урочистостей були вручені подяки з нагоди Міжнародного дня волонтерів та Дня Збройних Сил України.

   На особливу увагу заслуговує підготовлений адміністрацією музею відеоролик «Серцем покликані до милосердя» про роботу благодійного фонду «Мирне Небо».

     Більше ста мешканців нашого міста є безпосередніми учасниками бойових дій на території проведення антитерористичної операції. Є і загиблі серед наших героїв-земляків. Було згадано загиблого героя Миколу Гончарука, який служив у 17-му окремому мотопіхотному батальйоні. Він загинув 21 травня поблизу села Ленінське Донецької області у результаті мінометного обстрілу.  Указом Президента України №132/2016 від 08.04.2016. «Про відзначення державними нагородами України» його нагороджено Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) . Для вручення Ордену сину загиблого до слова було запрошено військового комісара, підполковника Олександра Стоянова.

     Також, згадали ще одного героя,  який пішов з життя 2 роки тому 3 грудня – Юрія Боровика. Він помер  від важкої травми голови, отриманої під час двомісячного захисту донецького аеропорту.

     Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх героїв, які віддали своє життя за Україну. Посилив почуття гордості за героїв-земляків, які поклали життя за рідну країну продемонстрований відеоролик «Герої не вмирають…Вони живуть повік у пам’яті  народній».

     Для присутніх на заході виступила майстер виробничого навчання державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей»  Наталія Верчук з  авторською піснею «Лелеча доля», а також учні ліцею з віршами. Родзинкою свята став виступ  старшини 79-ї ОДШБр Віктора Зосімова, який під гітару заспівав пісню, яку він написав для свого сина.

    Южноукраїнський міський історичний музей вітає всіх військовослужбовців з Днем Збройних сил України та бажає усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх мрій і побажань.                                                                                                                                                                                                             

  Присутні переглянули експозицію, в якій представлені  фотографії воїнів АТО та військове спорядження. Закінчилася зустріч за чашкою ароматного чаю з печивом, ще раз підтверджуючи думку, що традиція чаювання згуртовує людей.


За довідками з приводу організації екскурсій звертайтеся за адресою: 
м. Южноукраїнськ 
вул. Набережна Енергетиків, 12-а 
тел. для довідок: (05136) 2-12-71

 

 

Читайте також

Відбулося засідання організаційного комітету по підготовці та проведенню Дня міста Южноукраїнська

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

11 квітня 2024 року в залі засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося зас...

Відбувся конкурс за напрямом - музичне мистецтво, категорія народні інструменти (клавішні)

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській мистецькій школі чергова перемога, в рамках щорічного обласного огляду-конкурсу &l...

Южноукраїнська міська бібліотека. Панкратівський бібліотечний пункт. Майстер-клас “Метелики”.

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Панкратівському бібліотечному пункті пройшов майстер-клас з виготовлення метеликів для фотозони. У...

Відбувся в дистанційному форматі конкурс за напрямом - музичне мистецтво, категорія духові та ударні інструменти (солісти) серед учнів мистецьких шкіл м. Миколаєва та Миколаївської області

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 27 березня 2024 рок...

Конкурс «Мистецька Україна»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській мистецькій школі пройшов конкурс «Мистецька Україна» серед учнів ХУ...

Нагородження переможців всеукраїнського патріотичного творчого онлайн-проєкту Енергоатом Junior

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Учні Южноукраїнської мистецької школи взяли участь у  всеукраїнському патріотичному творчому он...