Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Хмельницькі атомники вивчають досвід продовження терміну експлуатації енергоблоків Южно-Української АЕС
AA

Хмельницькі атомники вивчають досвід продовження терміну експлуатації енергоблоків Южно-Української АЕС

З 12 по 16 вересня на южно-українському майданчику фахівці Хмельницької АЕС вивчають досвід продовження терміну експлуатації енергоблоків. Увага акцентується на питаннях, пов'язаних з організацією робіт і взаємодією персоналу в процесі продовження виробничого життя блоків-мільйонників, проектний термін служби яких наближається до 30-ї річниці. До команди хмельничан входять представники реакторного та електричного цехів, цеху теплової автоматики та вимірювань, цеху дезактивації та переробки РАВ, служби надійності та ресурсу, енергоремонтного підрозділу, а також фахівці, які забезпечують хід робіт з переоцінки безпеки обладнання.

- Передусім ми обговорюємо ті проблеми, які в майбутньому, можливо, можуть виникнути у нас, і з якими наші южно-українські колеги з успіхом впоралися під час реалізації проекту продовження терміну експлуатації двох своїх енергоблоків, - повідомляє керівник групи, начальник відділу управління старінням і продовження терміну експлуатації служби надійності та ресурсу Хмельницької АЕС Ігор Ямковий. - Ми вже визначили для себе декілька позитивних моментів і сподіваємося, що це допоможе нам уникнути аналогічних проблем. Це стосується, наприклад, організації взаємодії служб і цехів, а також зацікавленості персоналу в позитивному результаті.

Обсяг інформації, що передається, великий, тому співпраця южно-українських і хмельницьких фахівців продовжиться і в подальшому. Начальник служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації ВП ЮУАЕС Олександр Манузін зазначає: «Ми готові поділитися з колегами своїми напрацюваннями з тих питань, які сьогодні для них актуальні. А це - робоча документація, програми та звітні матеріали».

Проектний термін експлуатації енергоблока №1 Хмельницької АЕС відповідно до діючої ліцензії збігає 13 грудня 2018 року.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...