Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Калейдоскоп спортивних перемог южноукраїнських спортсменів. Серпневий випуск
AA

Калейдоскоп спортивних перемог южноукраїнських спортсменів. Серпневий випуск

СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ

З трьома медалями повернулися южноукраїнські орієнтувальники з Чемпіонату України зі спортивного орієнтування серед школярів.

Чемпіонат проходив на Закарпаті, у буковому лісі, на берегах річки Уж і озера Шамбала з 17 по 24 липня. Миколаївську область на ньому представляла команда секції спортивного орієнтування комбінату культурно-спортивних споруд (ККСС) «Олімп» ВП ЮУАЕС у складі 9 юних спортсменів.

Завоювавши одне срібло та дві бронзи (Микита Граждан, вікова група М-14, дистанція спринт - 2 місце; Владислав Гончарук, вікова група М-12, довга дистанція - 3 місце; Максим Кондратевич, вікова група М-12, дистанція спринт - 3 місце), команда з міста-супутника ЮУАЕС посіла 12 місце серед 24 команд України, показавши при цьому 7 результат серед позашкільних закладів країни.

На фото зліва направо: Владислав Гончарук, Микита Граждан, Максим Кондратевич.

 

СПОРТИВНА АЕРОБІКА

З гарним результатом пройшов спортивний дебют у міжнародних змаганнях юних южноукраїнок з секції спортивної аеробіки «Екстрим» ККСС «Олімп». За підсумками багатожанрового фестивалю-конкурсу «Слов'янський вінець співдружності», який пройшов 16-17 липня в Болгарії, спортсменки привезли додому п'ять дипломів Лауреата 2-го ступеня та шість - 3-го.

Міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс «Слов'янський вінець співдружності» проходив на території дитячого молодіжного центру «Альбатрос» під патронажем Генерального консульства України в місті Варна. У ньому взяли участь понад 1300 учасників з Болгарії, України, Білорусі, Росії, Польщі, Грузії, Молдови, Вірменії та Азербайджану. Україну на змаганнях представляли колективи Івано-Франківська, Одеси, Слов'янська та Южноукраїнська.

За підсумками змагань юні спортсменки з «Екстриму» розподілися в такому порядку:

- Олександра Літвінова, соло - лауреат 2-го ступеня (серед дітей 6 років, спортивний танець);

- Маріана Балабанова, соло - лауреат 2-го ступеня (серед дітей 9 років, контемп);

- Поліна Шавлуташвілі, соло - лауреат 2-го ступеня (серед дітей 11 років, сучасна хореографія);

- Олена Саф’яникова та Ганна Квітко, дует - лауреати 2-го ступеня (серед дітей 12 років, спортивний танець);

- груповий номер «Спи, моє сонечко» - лауреати 2-го ступеня (серед дітей різного віку, контемп);

- Марія Іванова та Катерина Мартиненко, дует - лауреати 3-го ступеня (діти 6 років, дитяча хореографія);

- груповий номер «Парасольки» - лауреати 3-го ступеня (серед дітей 6 років, дитяча хореографія);

- Жанна Мельниченко, соло - лауреат 3-го ступеня (серед дітей 10 років, спортивний танець);

- Владислава Москаленко, соло - лауреат 3-го ступеня (серед дітей 12 років, контемп);

- груповий номер «Ой, у вишневому садку» - лауреати 3-го ступеня (серед дітей 12 років, контемп);

- Інеса Барановська та Наталія Прилепіна, дует - лауреати 3-го ступеня (серед дітей 14-16 років, контемп).

ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА

Перемогою в командному Чемпіонаті України серед дорослих з греко-римської боротьби у складі команди Збройних Сил України та бронзовою медаллю в особистій першості (вікова категорія до 75 кг) завершилися змагання для тренера-викладача спорткомплексу «Олімп» ВП ЮУАЕС Бутхузі Карая.

Дводенний Чемпіонат України проходив на початку липня в Могильові-Подольському Вінницької області та зібрав більше 90 найсильніших вітчизняних атлетів греко-римської боротьби.

ПЛАВАННЯ

Дві золоті медалі на дистанціях 200 м (комплекс) і 200 м (брас) привезла додому з Чемпіонату України з плавання тренер-викладач ККСС «Олімп» Ганна Дзеркаль, ставши таким чином двократною чемпіонкою України. Змагання проходили з 15 по 17 липня в Запоріжжі.

Ще одну золоту медаль внесла до скарбнички перемог южноукраїнських плавців тренер-викладач «Олімпу» Олександра Дозорцева, гарно виступивши на V традиційному турнірі з плавання на відкритій воді. Змагання проходили з 4 по 6 серпня у Вараші та були присвячені Дню Незалежності України.

За крок від бронзових медалей були й два спортсмени з міста-супутника АЕС - Максим Усатенко (цех теплової автоматики та вимірювань) і Дмитро Мазур (енергоремонтний підрозділ), які посіли 4 місця в своїх вікових категоріях.

V традиційний турнір з плавання на відкритій воді зібрав понад 150 учасників з Києва, Вінниці, Житомира, Львова, Нетішина, Южноукраїнська, Вараша, Дніпра, Одеси, Рівного, а також з Молдови та Білорусі. Його особливістю було те, що спортсмени змагалися на Білому Озері просто неба. Довжина дистанції - 1 морська миля (1650 м). Змагання проходили за підтримки ДП «НАЕК «Енергоатом», федерації плавання Рівненської області та асоціації плавальних клубів України «Мастерс».

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...