Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Іванівський старостинський округ
AA

Іванівський старостинський округ

Іванівський старостинський  округ заворожує красою природи, щирістю українського села, атмосферою добра та дивного почуття свободи.

Сама Іванівка все менше нагадує звичне у нашому розумінні село. За останні року тут ремонтують дороги, нещодавно почали встановлювати вуличні ліхтарі на сонячній батареї, що досить зручно у час нестабільності електроенергії, на кожній вулиці – стоять баки під сміття і щотижня комунальні служби здійснюють його вивіз.

На початку війни підготували укриття у підвалі адмінбудівлі і постарались зробити його якомога затишнішим. Там і диванчики з кріслами і дошки з партами для школярів, іграшки, запас продуктів, біо-туалет, а головне інтернет та обігрівачі.

А сільська бібліотека – місце всебічного розвитку дітей та молоді. Тут юні іванчани грають в настільний теніс, малюють, роблять всілякі поробки, проводять різні заходи, ну і звісно, читають. Фонд бібліотеки значно розширився з моменту приєднання Іванівки до Южноукраїнської МТГ.

Скоро на окрузі зафункціонує підрозділ дошкільної освіти при Іванівській гімназії. У приміщенні уже завершено ремонт, закуплені меблі та все необхідне. Залишились невеликі формальності і місцева дітвора буде отримувати якісну дошкільну освіту.

В гімназії тепло, адже в котельні у цьому році замінено двері, вікна, котел, та й опалювальних матеріалів вдосталь.

Та справжнім надбанням кожного округу, беззаперечно – є люди. І сам голова Ігор Латій дуже пишається, що і в Іванівці, і в Панкратово – дуже дружні, добрі  небайдужі та щирі люди. Так, в селі є група волонтерів, здебільшого пенсійного віку, які місцеві прозвали «Іванівські кашовари», які з березня минулого року і по сьогодні готують тушонку, каші тривалого зберігання, випічку, тощо і передають нашим захисникам.

Тільки уявіть, на сьогоднішній день активістки приготували і передали 7657 баночок. На кожну тару вони прикріплюють символічні наліпки, бережно перемотують папером та складають в коробки. Все село допомагає жінкам-волонтерам, зносять банки, збирають кошти, продаючи зроблені власноруч прикраси під час благодійних ярмарок, діляться продуктами, тощо.

За останні півтора року на окрузі проведено багато роботи: відремонтовано приміщення бібліотеки, проведено розчистку несанкціонованих сміттєзвалищ, виготовлено проект вуличного освітлення там – де його досі не було, закуплено за кошти депутатів два дитячих майданчики, один з яких уже встановлено в Іванівці, другий по весні встановлять у Панкратово, придбанно генератори для пункту незламності, відновлено стабільний графік роботи медичних працівників, придбано штучні ялинки до новорічних свят, створено власне комунальне господарство «Південсервіс», яке поки не функціонує, але на його майбутнє є великі перспективи.

Звісно позитивні зміни в Іванівському старостинському окрузі почалися з моменту приєднання до Южноукраїнської міської територіальної громади. На меті Ігоря Латія ще багато планів та він впевнений, що влада завжди готова до співпраці і поліпшення життя на селі.

Читайте також