Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інструктори навчально-тренувального центру Южно-Української АЕС змагались за звання «Кращий за професією»
AA

Інструктори навчально-тренувального центру Южно-Української АЕС змагались за звання «Кращий за професією»

На Южно-Українській АЕС відбувся конкурс професійної майстерності серед інструкторів навчально-тренувального центру (НТЦ). За звання «Кращий за професією» боролися троє конкурсантів: інструктор з фізичного захисту Юрій Лейбіченко, інструктор з підготовки оперативного персоналу Костянтин Безнощенко та інструктор з підготовки ремонтного персоналу Сергій Румянцев.

На відміну від інших підрозділів атомної станції, інструктори навчально-тренувального центру в конкурсі на кращого за професією беруть участь лише вдруге.

Підготовка до конкурсу, звичайно, залишилась за лаштунками, але те, що організатори дуже відповідально підійшли до цього заходу  – факт.  Методист НТЦ Валентина Лужанська каже, що підхід до проведення конкурсу щороку вдосконалюється: «Останнім часом у підрозділ прийшло немало молодих інструкторів на місця тих, хто пішов на заслужений відпочинок. Нинішнього року, на відміну від минулого, наші учасники професійного конкурсу, можна сказати, молоді – вони не досягли ще 50-річного віку. Друга особливість – досвід роботи інструктором у жодного конкурсанта не перевищує 10 років. Ми сподіваємось, що таким чином за кілька років усі інструктори нашого підрозділу спробують свої сили у конкурсі».     

З теоретичним завданням, яке проходило у вигляді тестів, усі конкурсанти впорались не більше як за десять хвилин, хоча допустимий максимум складав сорок п’ять.

А от основна - практична - частина потребувала більше часу і на підготовку, і на виконання. За місяць до конкурсу кожен інструктор готував навчальні матеріали для свого заняття, які обов’язково оцінювали члени конкурсної комісії. Ясна річ, найпильніше слідкували за проведенням самого заняття. Інструктор мав впродовж сорока п’яти хвилин подати матеріал, стимулюючи інтерес учнів до теми, продемонструвати глибоке знання змісту, а також закріпити пройдений матеріал, перевірити досягнення кінцевої навчальної мети заняття, підбити підсумки.

Юрій Лейбіченко на занятті знайомив із основними положеннями культури захищеності, Костянтин Безнощенко – з проєктними основами і особливостями експлуатації обладнання першого турбінного цеху, Сергій Румянцев розповідав про ремонт консольних насосів.

Після ретельного аналізу, члени комісії дійшли висновку, що найкраще впорався з теоретичним і практичним завданням інструктор навчально-тренувального центру з підготовки ремонтного персоналу Сергій Румянцев. Переможець конкурсу викладає в навчально-тренувальному центрі Южно-Української АЕС майже два роки. Як до основної щоденної роботи, так і до участі в професійних перегонах підходить з усією серйозністю. Тепер Сергій розпочинає підготовку до наступного етапу конкурсу - загальногалузевого, який пройде восени на Рівненській АЕС. Каже, що готовий позмагатись зі своїми колегами з інших станцій.

Голова конкурсної комісії, заступник начальника навчально-тренувального центру з навчально-методичної роботи Дмитро Шаміс бачить у проведенні таких конкурсів чималу користь як для інструкторів, так і для підприємства загалом: «Такі конкурси дають можливість нашим інструкторам піднятися на новий професійний рівень, вдосконалити свої навички у методиці викладання, показати себе, а в майбутньому – зрости карєрно. Від цього виграють усі: навчальний центр отримує більш кваліфікованих інструкторів, ті, хто проходять заняття – якісну інформацію. Врешті-решт, високий рівень інструкторів - це високий рівень підготовки персоналу і, відповідно, підвищення рівня безпеки атомної станції».   

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...