Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інспекція з благоустрою на сторожі чистоти та порядку
AA

Інспекція з благоустрою на сторожі чистоти та порядку

Благоустрій – візитна картка кожного населеного пункту. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота населеного пункту – це, в першу чергу, оцінка діяльності місцевої влади. У 2021 році депутатами Южноукраїнської міської ради прийнято рішення щодо створення інспекції з благоустрою, яка почала свою діяльність у лютому 2022 року. На початку війні повноцінна робота інспекції унеможливилась через воєнний стан. На даний час наша громада знаходиться поза межами активних бойових дій, приймає багато внутрішньо переміщених осіб, тож питання благоустрою стає більш актуальним, тому що необхідно забезпечити гідне функціонування міста енергетиків.

В цілому керівники підприємств, установ та організацій з порозумінням ставляться до вимог інспекції з благоустрою щодо виконання правил благоустрою, забезпечення чистоти та порядку на території громади, багато з них усувають порушення після першого зауваження, зробленого навіть в телефонному режимі. До деяких застосовується припис як офіційне попередження, проте, на жаль,  до деяких інспекція вимушена застосовувати більш жорсткі заходи адміністративного впливу. Найбільш занедбана територія, що впливає на зовнішній вигляд та складає певне враження у тих, хто відвідує місто, - це території центрального автовокзалу та критого ринку, що в оренді у ТОВ «Гранд Інвест Сервіс». Тривалий час не усувались порушення та складено не один протокол на адміністрацію магазина «Сільпо», в результаті на даний час в цьому торгівельному підприємстві відкрита додаткова посада двірника. Надходить дуже багато скарг на магазини «Фокстрот» та «АТБ», які не можуть відремонтувати сходинки до цих магазинів. У занедбаному стані знаходиться приміщення клубу «Малібу». Тільки останнім часом директор цього клубу пішов на співпрацю з інспекцією з благоустрою після неодноразового накладення адміністративних стягнень.

На території громади існує чимало несанкціонованих сміттєзвалищ, особливо біля дачних кооперативів. В ході перевірок були притягнуті до адміністративної відповідальності голови кооперативів «Протон» та «Бузьке». Також бажає бути кращим стан благоустрою гаражних кооперативів. Притягнуті до відповідальності голови кооперативу «Каскад», де сталася пожежа внаслідок засміченості, та кооперативу «Луч» - за наявність амброзії та засміченість території. Всі дачні та гаражні кооперативи знаходяться на особливому контролі інспекції з благоустрою та до кінця року будуть перевірені.

На даний час інспекцією підготовлено проект розпорядження міського голови про проведення осінньої акції «За чисте довкілля», до якої будуть залучені підприємства, установи та організації нашої громади незалежно від форми власності. Також секретар міської ради надав інспекції з благоустрою окреме доручення щодо проведення разом з працівниками поліції заходів з ліквідації стихійної торгівлі та виявлення й ліквідації самостійно влаштованих автостоянок у дворах та на вулицях міста.

З початку роботи інспекцією з благоустрою зроблено 118 приписів на усунення порушень, складено 52 протоколи про порушення ст. 152 КУпАП, на злісних порушників накладено штрафів на суму  23460 грн.

Тож сподіваємось, що керівники підприємств, організацій та установ почнуть з більшою відповідальністю ставитися до зовнішнього вигляду своїх територій і в громади нарешті буде наведено порядок.

 

 

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...