Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформує Южноукраїнське міське відділення ФССУ в Миколаївській області
AA

Інформує Южноукраїнське міське відділення ФССУ в Миколаївській області

14 березня 2019 року за ініціативи Южноукраїнського міського відділення управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України в Миколаївській області проведено  засідання «круглого столу»   з представниками органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, органами профспілки за участю головних лікарів та представників лікарень м. Южноукраїнська та Арбузинського району на тему: «Зростання захворюваності працюючих на підприємствах, організаціях міста та проведення профілактичних заходів».

Світлана Гут, начальник відділення, доповіла про проведення контролю за обґрунтованістю видачі лікарняних листків на підприємствах  м. Южноукраїнська та Арбузинського району, навела дані щодо проведеного аналізу листків тимчасової втрати працездатності за 2018-2019 р.р. та січень-лютий 2019 р. в порівняні з січнем-лютим 2018 року. Повідомила присутніх, що 06 березня 2019 року у виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України під головуванням в.о. директора Сергія Нестерова відбулася селекторна нарада щодо реалізації заходів по контролю за обґрунтованістю видачі (продовження) листків непрацездатності та упередження неправомірних видатків Фонду. Крім того, зазначила, що питання забезпечення контролю за здійсненням видатків Фонду, зокрема, в частині виявлення та усунення зловживань під час призначення матеріального забезпечення, є пріоритетним.

Начальник відділення зазначила, що по м. Южноукраїнську та Арбузинському району не відбулося збільшення днів по тимчасовій втраті працездатності за рахунок коштів Фонду.

 Заболотна Л.В., заступник директора ДСП та ОЗ, доповіла про проведені заходи департаментом щодо  виявлення та усунення зловживань під час видачі лікарняних листків.

Головний лікар НКП «ЮУ МЦПМСД» Нікітін А. В., в.о. головного лікаря КЗ «ЮМЛ» Ільїнський О. Ю., голова ЛКК Арбузинської ЦРЛ Мокряк О.В. провели аналіз виданих лікарняних листків та структуру причин непрацездатності та надали пропозиції по зниженню тимчасової непрацездатності.

Миронова В. А., голова Миколаївської обласної профспілкової організації працівників енергетики та електротехнічної промисловості,  подякувала відділенню фонду за тісну співпрацю  з обкомом профсоюзів.

Засідання круглого столу проходило в діловій атмосфері, учасники мали змогу задати питання, які їх цікавили.

Наприкінці засідання Світлана Гут подякувала всіх присутніх за співпрацю, доповіла, що саме завдяки  співпраці відділення з міською владою міста, обкомом профсоюзів, лікарнями м. Южноукраїнська та Арбузинського району ми не маємо збільшення кількості лікарняних листків та кількості днів по тимчасовій непрацездатності. Ще раз  звернулася до міської влади міста, що особливу увагу необхідно приділяти законості та обгрунтованості видачі лікарняних листків по тимчасовій  непрацездатності. Але, Світлана Гут звернула увагу  присутніх, що у центрі уваги завжди буде людина праці та побажала всім здоров’я і наснаги.

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...