Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформує управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР
AA

Інформує управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

15 травня поточного року управлінням екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР було проведено робоче обстеження території по вул. Набережній Енергетиків, розташованої навпроти інфекційного відділення КНП "Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня" ЮМР, в межах якої протягом трьох років здійснювалося накопичення сміття підприємствами та мешканцями міста. І нарешті кропітка, багаторівнева робота управління дала результат.

Під час перевірки встановлено, що комунальним підприємством «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» у повному обсязі проведено прибирання даної ділянки від звалищ грунту та бетонних уламків.

Нагадуємо, що «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!»

До прибирання

Після прибирання

До прибирання

Після прибирання

До прибирання

Після прибирання


До прибирання

Після прибирання

 

Попереджаємо усіх бажаючих смітити на території міста, що викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, за влаштування несанкціонованих звалищ сміття передбачено такі види адміністративної відповідальності.

Псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення їх хімічними і радіоактивними речовинами, нафтою та нафтопродуктами, неочищеними стічними водами, виробничими та іншими відходами, а так само невжиття заходів із боротьби з бур’янами тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст.52, якщо виявлено факт засмічення земельної ділянки).

Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 82, у разі встановлення власника земельної ділянки).

 

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...